Anasayfa
15 Kasım 2023, 6:51
Sohbet
Yönetici

Zekat nelerden verilmez?

Zekat nelerden verilmez?

melle
Zekat 80 gr altın kıymetinde az olan mallarda verilemez.
Zekat demirbaş eşyadan verilmez.
Bir yıl süresi dolmayan maldan zekat verilmez.


Cevap: Zekat nelerden verilmez?

AYSEVEN
zekat maddi durumu olan kişilerin ihtiyacı olan kişilere malının bir bölümünü vermesidir tabi bu bölüm nedir nasıl olur nelerden verilir ver,ilmez doğru öğrenmek gerekir

Okudunuz mu?  Mukattaa harfleri nelerdir hangi sürelerde bulunur?

Zekat

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm
Ben bekarım, babam hayatta değil, Annem özürlü bir kardeşim ve ablam ile birlikte babamın evinde yaşıyorum, 20.000 tl değerinde arabam var. 2 yıl önce aldım. 40.000 tl ev almak için biriktirdiğim nakit param var. Yanlız bu para bir yıl önce 20.000 tl di. Yani tüm paramın üzerinden 1 yıl geçmedi. Annem ile kardeşim babamdan kalan maaşı alıyorlar, ben ve ablam çalışıyoruz, genel olarak annemde kardeşimde maddi yönden banada ablama da muhtaç değiller.
Bana zekat düşer mi? Düşerse neyin üzerinden düşer. Araba için de vermem gerek mi? Paranın tamamı üzerinden mi yoksa üzerinden 1 yıl geçen kısım için mi vermeliyim.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde ibadet kavramı ve ibadetin gayesi nedir?

Yorum: Zekat nelerden verilmez?

arifselim
Aleykum selam. Ev ve arabana zekat düşmez. Biriktirdiğin paraya zekat düşer. Hepsi üzerinden bir sene geçmediyse aşağı yukarı bir hesap yaparak zekatını hesaplayarak çıkarmalısın. Örneğin 40.000 tl’den 20 veya 25 binin üzerinden geçmiş olabilir. Üç beş fazladan da hesap ederek şüphe bırakmamalısın.

Okudunuz mu?  Kaderle özgür irade arasında nasıl bir ilşki vardır?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm : 2017’nin 5.ayında 203bin liraya ev aldım ama daha içine geçmedim teslim tarihi 2018’in 7.ayı, paranın 150 bin lirasını verdim şuan 53bin borcum var firmaya , bu parayı o tarihe kadar yetiştirmeye çalışacağım inşaAllah, şayet yetistirirsem o paraya zekat düşermi? ??
Bu arada faize girmemek için taksitle ev aldım, şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Osmanlı mezar taşı kitâbeleri

arifselim
Aleykum selam. Borçlu olan kişi ilk önce ödeyeceği borcu malından düşer. Daha sonra eğer artan malına zekat düşüyorsa ondan zekat verir. Bu durumda borçlu isen sana bu paraya zekat gerekmez.


zekat nelerden verilmez, nelerden zekat verilmez, zekat nelerden verilir

Bu kategoride yer alan Seher Vakti Ne Zaman Başlar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zekat nelerden verilmez? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.