Anasayfa
18 Kasım 2023, 2:22
Sohbet
Yönetici

Kabenin içinde kim yaşar, kimler var?

Kabenin içinde kim yaşar, kimler var?

melle
Kabenin içinde hangin peygamberimiz yaşar ?

Kabe içinde yatan peygamber yok ama çevresinde çok peygamber yatar.
Kabenin HİCR kısmında Hz. İsmail ve Annesi Hacer defnedilmiştir.

‘Kabe’nin Tavaf Alanında 70 Peygamberin Kabri Var’

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER) tarafından Akyazı Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kutsal Mekanlara Manevi Yolculuk’ programına konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Halit Akçor, Kabe’nin tavaf alanında 70 peygamberin kabrinin bulunduğunu, bunu bilen kişinin tavafıyla bilmeyenin tavafının aynı olamayacağını söyledi.

Okudunuz mu?  Evrensel dinin tanımı nedir?

Konuşmasına Peygamber Efendimizin(sav) ‘Kabrimi ziyaret eden kimse için Kıyamet günü şefaatçi olmak benim üzerime vazifedir’ sözüyle başlayan Halit Akçor "Her Müslüman’ın gönlünde, bir gün Hacca veya Umre’ye gidip Beytullah’a yüz sürmek, Arafat’ta vakfe yapmak, Resürüllah’ın huzuruna çıkmak be buram, buram mana havası kokan, kutsal mekanları ziyaret etme arzusu ve iştiyakı yatar. Yarın öbür gün Mekke’ye gittiğinizde oradaki kutsal mekanları bilmeniz sizin için önemli. Oraya bilerek giderseniz her adımınızı bilerek atacaksınız. Hangi peygamberin kabrinin yanında olacağınızı bilerek dolaşacaksınız. Kabe’nin tavaf alanında 70 peygamberin kabri var. Bunu bilen kişinin tavafıyla bilmeyenin tavafı aynı olmaz." şeklinde konuştu.

Okudunuz mu?  Eve Yapılan Büyünün Bozulması

Mekke’de bulunan birçok yapının Osmanlı imzası taşıdığını ifade eden Eğitimci Yazar Akçor,"Kubbe, Osmanlı mimarisine ait bir mimari tarzıdır. Osmanlı döneminde İslam’ın önde gelen şahsiyetlerine büyük önem verilmiştir. Ecdadımız gittiği her yerde kültür ve medeniyetini en güzel şekilde icra etmiştir. Ecdad, Beytullah’a o kadar saygılı idi ki Mescid-i Haram’dan yükseklikte bir tane bina bulamazdınız. Tren yolu inşaatında çivi ve çekişlere ses çıkmasın diye bez bağlatmıştır. Osmanlı padişahları, Kabe’nin onarımında, yeni cami, çeşme, aşevi gibi yapılar konuşunda birbirinden güzel birçok eser vermişlerdir. Bu kutsal topraklarda yapılan her şeye hassa olmak gerekmektedir "diye konuştu. haberler sitesinden alıntı

Okudunuz mu?  Erkek çocuklara Cebrail ismi koymak caiz mi?

Cevap: Kabenin içinde kim yaşar, kimler var?

AYSEVEN
kabe kıble olarak kabul edilmiş ve milyonlarca müslümanın hac görevi için buluştuğu yerdedir kabenin içinde kimse yaşamaz fakat çevresinde birçok peygamberin kabrinin olduğu söylenir


kabenin içinde kim yatıyor, peygamber efendimizin kabrinin yanında kimler yatıyor, kabenin içinde kimin mezarı var

Bu kategoride yer alan Sabır konusunda Hz. Muhammed'den örnek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabenin içinde kim yaşar, kimler var? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.