Anasayfa
6 Eylül 2021, 10:52
Sohbet
Yönetici

Söz ve davranış güzelliği ile ilgili ayetler

Söz ve davranış güzelliği ile ilgili ayetler

melle
Söz ve davranış güzelliği hakkında ayet ve mealleri
Türkçe

Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden eziyet gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. Allah hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır, yumuşak davranandır. (Bakara Suresi, 263. Ayet)

Okudunuz mu?  Hacca gitmenin anlamı nedir?

NİSA SÜRESİ 5,8 ve 9. ayetler

5 – Allah’ın, sizi başına diktiği mallarınızı aklı ermezlere vermeyin; o mallarla onları besleyin, giydirin ve onlara güzel söz söyleyin.

8 – Paylaşma sırasında akrabalar, öksüzler, yoksullar hazır bulunurlarsa, onlara da bir şey verin ve onlara güzelce sözler söyleyerek gönüllerini alın.

Okudunuz mu?  Günlük hayatta karşılaştığımız, Kelimelerin Anlamları...

9 – Kendileri, geriye zayıf çocuklar bıraktıkları takdirde, onların geleceğinden endişe duyacak olanlar, (yetimler hakkında da aynı) endişeyi duysunlar, Allah’dan sakınsınlar ve doğru söz söylesinler.


Cevap: Söz ve davranış güzelliği ile ilgili ayetler

AYSEVEN
peygamber efendimiz sonderece yumuşak dilliydi kırmadan konuşur anlayacağı şekilde uyarırdı kavga etmez o duruma getirmezdi mütevazi davranırdı tebessüm ederdi kahkaha ile gülmezdi

Okudunuz mu?  Rüşvet ve faiz alıp vermenin topluma verdigi zararlar nelerdir ?

söz ve davranışların güzelliği ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Namazların başlarında okunan süre başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Söz ve davranış güzelliği ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.