Anasayfa
10 Ocak 2024, 8:37
Sohbet
Yönetici

Şura islam kamu hukukunun temel ilkesi midir?

Şura islam kamu hukukunun temel ilkesi midir?

melle
Şura islam hukukunun temel ilkesidir

İslâm, bir hayat nizamı, toplumlan, muhtelif dinleri ve görüşleri ile idareye talib bir din olarak Şûra’yı yapısının özünü teşkil eden temel unsurlardan saymıştır. Kur’an-ı Kerim’de iki ayette açık bir üslubla Şûra’ya teşvik vardır. Birincisinde Allah Teala Peygamberine Şûra’yı emrederken (A.Imran, 159), ikincisinde de mü’minleri mü’min yapan güzel vasıflan sayarken (Şura, 38) namaz ve zekât gibi iki rüknünün arasında Şûra’yı zikretmiştir. Bu iki ayetin meali şöyledir
"O vakit Allah’tan bir rahmet ile onlara yumuşak davrandın. Şayet sen kaba katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz etrafından.dağılıp giderlerdi. Şu halde onları affet, bağış-lanmalan için dua et, işlerde onlara danış (istişare et). Artık kararını verdiğin zaman da Allah’a dayanıp güven. Çünkü Allah kendisine sığınanları sever." (A.Imran, 159)
"Ki onlar Rablerinin davetine icabet ettiler ve namazı kıldılar. Onlann işleri aralarında şûra iledir. Ve kendilerine verdiğimiz nzıktan harcarlar." (Şûra, 38)

Okudunuz mu?  Yeni evlerin eski evlere göre genellikle çok katlı olmasının nedeni nedir?

Cevap: Şura islam kamu hukukunun temel ilkesi midir?

AYSEVEN
şura siyasi kararlar için konulmuş kuralın adıdır siyasetle uğraşan müslüman yönetiçinin kararlarını daha doğru alabilmesi için yüce Allahın vazettiği bir kuraldır


şûrâ islam kamu hukukunun temel ilkesidir, islam kamu hukukunun temel ilkesi, sura islam kamu hukukunun temel ilkesidir

Bu kategoride yer alan Taif kuşatması ne zaman ve nasıl olmuştur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şura islam kamu hukukunun temel ilkesi midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.