Anasayfa
16 Ocak 2024, 0:44
Sohbet
Yönetici

Rahmet nedir? Kısaca Rahmet Terimi

Rahmet nedir? Kısaca Rahmet Terimi

melle
Rahmet ne demek? kısaca

Rahmet, Şefkat gösterip lutufta bulunma anlamında bir Kur’an terimidir.

Sözlükte masdar olarak merhamet etmek, severek ve acıyarak korumak , isim olarak şefkat, merhamet anlamına gelir. Râgıb el-İsfahânî, rahmet kavramının temel mânasının acınacak durumda bulunan kimseye yönelik yufka yüreklilik ve şefkat olduğunu, Allah’a nisbet edildiğinde merhametin ürünü olan lutufta bulunma mânasına alınması gerektiğini söyler (el-Müfredât, rĥm md.; ayrıca bk. MERHAMET).

Okudunuz mu?  Mevlid konusu

Cevap: Rahmet nedir? Kısaca Rahmet Terimi

İZGEN
ALLAH rahmet edicidir kulunu acır esirger iyi olmasını ister bunun için sayısız seçenekler sebepler koyar önüne ama çoğu bunu anlayamaz yada anlamak istemez Allahın rahmet ettiklerinden olmak dileğiyle


rahmet ne demek, rahmet nedir, rahmet

Bu kategoride yer alan Hacca giden birinin gezdigi yerler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rahmet nedir? Kısaca Rahmet Terimi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.