Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:43
Sohbet
Yönetici

Camilerin toplumsal hayattaki önemi nedir?

Camilerin toplumsal hayattaki önemi nedir?

melle
CAMILERIN TOPLUM HAYATINDAKI YERI VE ÖNEMI

Müslümanların ibadet mekanları ise camilerdir. Kuran’ı Kerim’de insanlar için inşa edilen ilk mabedin Kabe olduğu bildirilmektedir. Yüce Allah ilk mescidi evim ifadesi ile yüceltmiş ve bu beytin rabbi diyerek onu kendi zatına nispet etmiştir. Bumun için Kabe’ye Beytullah denilmiştir.
Cami; toplayan, ve bir araya getiren, buluşturup birleştiren manalarına gelir. Buralar, Müslümanların topluca ibadet ve dua ettikleri, yeryüzünün en hayırlı ve Allah’a en sevimli mekanlarıdır.

Okudunuz mu?  Namaz Kilmayanın Ve Terk Edenin Akibeti

İslamda bütün yeryüzü mescit kabul edilmekle birlikte, namazların camilerde kılınması, gerek sevap ve gerekse de sosyal bakımdan büyük bir öneme haizdir. Tarih boyunca bir çok görev üslenmiş olan camiler, Müslümanların ibadet, ilim, ahlak ve meşveret durağı olmuştur. Camilerimiz, barış, kardeşlik, eşitlik, sevgi ve saygı mekanlarıdır. Bu sebepten dolayı dinimiz cami yapmayı, yapımında yardımcı olmayı teşvik etmiş bu konuda gayret gösterenlere büyük mükafatlar vaat etmiş, aynı şekilde camilerde Allah’ın adının anılmasını engelleyen ve harap olması için uğraşanları da tehdit etmiştir. Yüce Allah (CC) konu ile ilgili olarak şöyle buyuruyor; Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte, doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.

Okudunuz mu?  Bir camide hangi bölümler vardır?

Sosyal ilişkilerin zayıfladığı, insanların birbirlerinin hal ve hatırını sormaz olduğu günümüzüde camilerimiz, toplumumuzun zedelenen bu yönlerini yeniden canlandıracak, yozlaşan bütün manevi ve ahlaki değerlerimizi tamir edecektir. Onun için bu mekanların kıymetini bilelim. Koruyup kollayalım, maddi ihtiyaçlarını karşılayalım. Vaktimiz nispetinde cemaati olarak içerisini süsleyelim. Her biri güzel yurdumuzun birer tapu mührü olan bu camilerimizin kıymetini bilip, ihya etmeyi Rabbim hepimize nasip eylesin.
Edirne İl Müftülüğünden alıntı

Okudunuz mu?  Temizlik ile ilgili sloganlar nelerdir?

Cevap: Camilerin toplumsal hayattaki önemi nedir?

AYSEVEN
camiler müslümanların toplandığı kaynaştığı maneviyatın yükseldiği özel ibadethanelerdir camiler özellikle cuma günleri bayram günleri cenaze namazlarında dahada birlik ve beraberliğin arttığı söylenebilir

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin önem verdiği konular nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Camilerin toplumsal hayattaki önemi nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.