Anasayfa
27 Ekim 2023, 3:15
Sohbet
Yönetici

Hz Muhammed’in duaya verdiği önem

Hz Muhammed’in duaya verdiği önem

melle
Peygamber efendimizin duaya verdiği önem nedir? Kısaca

Peygamberimiz (sav) de Dua ibadetin özüdür. buyurarak, duanın önemine dikkat çekmiştir. Kibirlenerek, sadece nefsine ve imkânlarına güvenip duanın gücünü küçümseyenler, Allah katında değersiz insanlardır. Bir başka ayeti kerimede:
De ki: ”Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin. Buyrularak Allahın rızasını kazanmada duanın etkisi açıkça belirtilmiştir.
Hz. Peygamberin hayatı baştan sona fiili ve kavli dualarla doludur. O bu dualardan aldığı güçle dünyanın en büyük inkılâbını gerçekleştirmiştir. Allah’a sığınan, O’nu yardıma çağıran kimse en sağlam kapıya, en güçlü merciye müracaat etmiş demektir.
Hz. Peygamber (sav)’in bir duasıyla bitirelim.
Allahım! Ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, fayda vermeyen ilimden ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım.

Okudunuz mu?  Hangi işe elimi atsam olmuyor

Cevap: Hz Muhammed’in duaya verdiği önem

AYSEVEN
dua insan için önemli bir değerdir dua olmasaydı nasıl yaşanırdı nasıl imdat dilenir nasıl dert yanılır ve yardım istenirdi ve nasıl buz tutmuş yürekler ısınır nasıl günah sonrası bağışlanma umudu olurdu


peygamberimizin duaya verdiği önem, peygamber efendimizin duaya verdiği önem, peygamberimizin duaya verdigi onem

Bu kategoride yer alan Camilerin dinimizdeki yeri ve önemi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Muhammed’in duaya verdiği önem Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.