Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:52
Sohbet
Yönetici

Cuma namazını kılmanın en temel amacı nedir

Cuma namazını kılmanın en temel amacı nedir

melle
Cuma namazının amacı

İlk başta elbetteki Allah rızası sonra birlik ve beraberlik temel amaçtır diye düşünüyorum.

Cuma gününü diğer günlerden ayıran en önemli özellik, bu günde cemaatle Cuma namazının kılınmasıdır. Nitekim hutbemizin başında okumuş olduğum ayet-i kerime’de Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağrıldığınızda hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.”(1) Bu ayet-i kerime’de mü’minlerin davete icabet edip, cami ve mescitleri doldurmaları istenmektedir. Hiçbir üstünlük gözetmeden aynı mekanda toplanan müslümanlar hayatlarına yön verecek nasihatları dinler, birlik ve beraberlik içerisinde Yüce Mevla’dan af ve rahmet dilerler .

Okudunuz mu?  Allahın her şeyi gözetmesi ne demektir? Kısaca

Cuma namazı, Müslümanların tanışma kaynaşma birbirleriyle selamlaşmaları için önemli bir fırsattır.
Cuma namazını eda etmek üzere camiye giden Müslümanların dikkat etmeleri gereken bir takım kurallar vardır. Buna göre Cuma namazına giderken temiz ve güzel giyinilmeli, insanlara rahatsızlık verecek her türlü koku giderilmeli düzgün saf tutmaya özen gösterilmeli, ön safta boş yer varken arka safta durulmamalıdır. Hutbe okunurken dikkatlice dinlenmelidir. Mazeretsiz Cuma namazını eda etmemenin günah olduğu unutulmamalıdır.

Okudunuz mu?  Dua etmek kişiye ne kazandırır?

Cevap: Cuma namazını kılmanın en temel amacı nedir

MECİDİE
cuma günü islamiyette önemli sayılan günlerdendir bu günde erkekler camiye giderek imamla beraber cemaat olup cuma namazı kılarlar bu gün müslümanların beraberce ibadet yaptıkları güzel bir gündür

Bu kategoride yer alan Maide süresinde genel olarak hangi konular anlatılmaktadır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma namazını kılmanın en temel amacı nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.