Anasayfa
8 Ocak 2024, 9:56
Sohbet
Yönetici

Kalbimizi karartan şeyler

Kalbimizi karartan şeyler

melle
Kalpleri karartan günahlar nelerdir?

Tüm günahlar kalbi karartır ama büyük ve küçüklüğüne göre karartması değişir.

Hz. Ebu Hureyre anlatıyor: Allah’ın Resulü (a.s.m) şöyle buyurdu:

Kul, bir günah işlediğinde kalbinde siyah bir nokta oluşur. Tevbe ettiği takdirde cilalanıp silinir. O günahı tekrar işlediği/günaha devam ettiği zaman, o siyah nokta da gittikçe büyür, kalbi istila eder. İşte bu husus, Hayır (Kur’an eskilerin masallarıdır, diyenlerin sözleri doğru değildir), Bilakis işledikleri günahlar, onların kalplerini paslandırdı. (Mütaffifin, 83/14) ayetinde geçen paslanmadır. ( bk, İbn Cerir Taberî, ilgili ayetin tefsiri).

Okudunuz mu?  Cenazeyi üç şey takip eder bunlar nelerdir?

Cevap: Kalbimizi karartan şeyler

MECİDİE
kalp Allahı anmak güzel şeyleri hissetmek sevmek iman etmek gibi güzel duyguları barındırmalı dır hem kişinin yaşamını güzelleştirir bu düşünceler hemde kalbin kararmasına fırsat vermez

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin annemden sonraki annem dediği kişi kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalbimizi karartan şeyler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.