Anasayfa
30 Kasım 2022, 5:27
sizden6
Abone

Akla gelen din ile ilgili kötü düşünceler

Akla gelen din ile ilgili kötü düşünceler

Yağız123
Selamun Aleyküm ben 12 yaşındayım bundan 1 ay kadar öncesine kadar aklıma (tövbe tövbe haşa)dinimizle ilgili kötü laflar kötü kelimeler gelmeye başladı aklıma.Bir gün yanlışlıkla bunları düşünürken ağzımdan o kelime çıktı.1 2 hafta öncesi kadar bugün napabilirim diye düşündüm araştırdım.Bildiğim kadarıyla tövbe namazı kıldım.Her aklıma bu kötü şeyler geldiğinde 3 tövbe 1 haşa 3 tövbe diyorum evdeyken internetten bakıp tövbe duası okuyorum.Buna vesvese deniyormuş galiba.Kötü bir söz gürünce hemen aklıma Allah geliyor 🙁 onları yenmeyi başarsamda aklıma Allah a bir küfür geliyor hemen 🙁 . Lütfen yardım edin cehenneme gidermiyim?Sabahları okula gitsemde meşgul olduğum için aklıma bunlar pek nadir gelsede akşamları boş olduğum için sürekli aklıma geliyor.
Lütfen yardım edin ben asla Allah a böyle şeyleri bilerek demem asla.Ama böyle bir şekilde aklıma geliyor bunlar lütfen yardım edin 🙁 Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Dua edeceğimiz zaman aracı koymak şirke götürürmü?

Cevap: Akla gelen din ile ilgili kötü düşünceler

Candle
Dini kötü vesvese nerden bulaşıyor bilgin var mı
Bu kötü ortam kotü arkadaş kötü medyadan bulaşıyor zannediyorum
Bu doğru mu


Cevap: Akla gelen din ile ilgili kötü düşünceler

Kayıtsız Üye
Yağız kardeşim, yaşın küçük olsa da bilinçli görünüyorsun. Ergenlik yaşının başındasın, bütün yaşıtların gibi harama bir tık uzaktasın. Haramı belirleyen kim: Allah? Şeytan seni Allah’tan uzaklaştırmadan haramlara daldıramaz. Aklına gelen şeyler bunlardan ibaret. Şu anda senin için üç şey çok önemli, akıl, irade ve vicdan. Aklın doğruyu buldurur, iraden doğruyu yapmana yardımcı olur, doğrudan saparsan vicdanın sana yol gösterir. Eğer bu üçlüyü iyi kullanırsan geleceğin parmakla gösterilen başarılı insanlarından birisi olursun. Yok eğer bu üçlüyü iyi kullanmazsan, şeytanın kazdığı çukurlara düşüp çıkamayan pek çok insandan birisi olursun.
Hayat boşluk kabul etmez, kendini meşgul edecek iyi şeyler bulmazsan, kötü şeyler onların yerini doldurur. Tavsiyem nefsani arzularını tetikleyecek arkadaşlardan ve çevrelerden uzak dur. Hayatı okumayı öğrenirsen, Allah sana yol gösterir. Kur’an’ın ilk emri OKU’dur. Bu okumadan kasıt yalnızca kitap olmayıp kendi halini okuyup, çözüm bulmaktır. İlk olarak ALAK suresini okuyabilirsin. İstersen burada benimle paylaşabilirsin. Vicdanı uyanık bir delikanlıya benziyorsun, Allah yardımcın olsun….

Okudunuz mu?  İslamda Kaza Namazı var mı?

Cevap: Akla gelen din ile ilgili kötü düşünceler

ebubekir
bak canım kardesim simdi ALLAH c.c devamlı bizimle yanımızda degilmi ?senin her hareketini biliyor,duyguların,düsüncelerini senden daha iyi biliyor.senin bundan pisman oldugunu biliyor.sen diyorsun iste aklıma istemeden geliyor.Allah c.c biliyor iste istemeden geldigini.Kalbe istemeden gelen kötü sözler agızdan cıkmadıkca sorun yok güzel kardesim.
2.si ise Allah c.c insanı seytandan üstün yaratmıs ve seytan bunu kabullenmemis hz.Ademe secde etmememis.daha sonraKendisi Hz. Ademe (a.s.) secde etmediği için ilahi rahmetten kovulmuş ve kendi arzusu üzerine bir ilahî hikmet olarak, kendisine kıyamete kadar insanlara musallat olma, onları yoldan çıkarmak için çalışmaya izni verilmiştir.
simdi burada akıllıca düsünmek gerekir.seytan bu sekilde sana vesvese vererek dinden sogutmaya calısıyor.yani kendi isini yapıyor.sende acaba gercekten bunlar benim düsüncen mi diye sorguluyorsun panik yapıyorsun beyin biraz böyle calısıyor.o yüzden aldırma bunlar gecer.Bu benim düsüncem değil Rabbim yanımda biliyor beni diyip gececeksin ve bu belli bir süre sonra sönecek merak etme.Bol bol felak ve nas suresi oku bu duruma karsın.


#UguR
Bu şeytanın vesvesesidir aldırmayınız. Ayetel kürsi okuyunuz

Okudunuz mu?  Sözünde durmak ve vadini yerine getirme hakkında hikayeler / öyküler / hazır cevaplar

Yağız123
Dün akşam yanlışlık la bu konuyu düşünürken istemeden ağzımdan bir iki kere çıktı.Tövbe duası ediyim mi? yoksa tövbe namazımı kılmam lazım?Ve 25 kere bir şey gördüm müminlere dua gibi bir şey diyordu.Onu 25 kere okurken bir şey oldu içimden şöyle geçti ya bu müminler içinmiymiş ya ……..(buraya kötü bir şey geldi) onları.Diye bir şey oldu içimde.Ben onlara kendi isteğimle zaten dua ediyordum o anda.Bu da şeytanın vesvese sidir o zaman değilmi? Cevaplarınızı bekliyorum.Bunlar için son bir kez tövbe namazı kılıp bir daha aklıma böyle şeyler getirmesem bu vesveseleri çok dikkate almayıp 3 tövbe 1 haşa 3 tövbe diyip geçsem olurmu?Birde namazı bildiğim kadarıyla kılsam olurmu.Cevaplarınız için teşekkürler.
Biraz uzun oldu ama lütfen cevap yazın.
——-
Vede Tövbe Namazımı hemen şimdi yapıyım mi birazcık gecikmiş olcak şimdilik 🙁 yoksa Cuma yı mı bekliyim?
——-
Arkadaşlar meraba size soracağım bir kaç soru daha var yardım lütfen.Dün akşam
Bu vesveseleri düşünürken yanlışlıkla daha öncede olduğu gibi ağzımdan o şeyler çıktı.
Sonra ben onu isteyerek ilk kelimesini söyledim ama amacım onu devam ettirmek
Değildi ama onu neden söylediğimi bilmiyorum öylesine söyledim sonrada ben onu söylemeyecektim vesvese yüzünden aklıma Allah geldi yani 1.nedense bilerek dedim kötü yada Allah a bir laf söylemek gibi bir isteğim yoktu.İkincisi de istemeden geldi.
Sonra bu vesvese ne aptalca bir şey diye üzüntümden ve sinirden dedim.Sonra bunu dine söylemiş gibi hissetim.Vesvese aklıma geldi bunun dine hali.Sonrada isteyerek kotu laf olsun diye diğil onu hatırlamak için söyledim.Allah rızası için yardim
.bu vesvese yüzünden kaç saat uyuyamadım. Lütfen bunlar günahsa af olmak için ne yapıyım.Ve vesvesenin kurtulma yolları lutfen….

Okudunuz mu?  İstiğfar sayısı ne kadar olmalı?

Kayıtsız Üye
Salamun Aleykum. İyi akşamlar. Önceden teşekkür ve dualarımı bildiriyorum. Ben Azerbaycandan yazıyorum. İsmim Elvin. Allah aşkı için düşdüyüm bir beladan kurtula bilmem için bana yardımçı olun. Ben her zaman,her an Allahı,dinimizi,inanclarımızı düşünmeyi kalben seven biriyim ve buna Allah şahiddir. Nə zaman ki,Allahı düşünürsem aklıma (tövbe) Allah’a karşı küfürler geliyor ve anında panik atak yaşıyorum. Abdest alırken,ayakyoluna girirken,banyoda qüsul alırken bu kötü düşüncelere kapılıyorum. Banyodan çıkana kadar ağladığım günler bile oluyor ben neden böyle düşünüyorum diye. Ezberime çevrilmiş kötü düşünceler beni yiyib bitiriyor. Birisi kötü bir söz söylerken haşa hemen aklıma Allah geliyor. Dafalarca ister internette,istersede hocaların dilinden busözleri duyuyorum:Bu imandandır. Sen imanlı olduğunçün bunları şeytan senin aklına getiriyor. Ama ne kadar çalışsam da,bunun benden olmadığına inanım ama kendimi inandıra bilmiyorum. Bunun için Namaz kılamıyorum. Kaflete kapılmak,Allahı düşünmemek isiyorum. Ama buda olmuyor. Allah aşkına bana teselli verecek ve beni bu beladan kurtaracaq yol gösterin. Allah sizden razı olsun. Amin!

Okudunuz mu?  Zikir ilahi çalgı aynı anda caiz mi ?

dinimiz hakkinda akla gelen kotu dusunceler, dini vesvese, Din ile ilgili akla kotu dusunceler gelmesi neden olur

Bu kategoride yer alan Hakkımı çalanlardan, Allah benim hakkımı alır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akla gelen din ile ilgili kötü düşünceler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.