Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:43
Sohbet
Yönetici

Besmele çekilmeden okunan sure hangisidir?

Besmele çekilmeden okunan sure hangisidir?

melle
Başında besmele bulunmayan tek süre TEVBE (BERAE) süresidir.

Sûrenin Başından Besmelenin Kaldırılış Sebebi:

İbni Abbas şöyle demiştir: Ali (r.a.)’a: "Tevbe sûresinin başında besmele niçin yazılmadı?" diye sordum. "Çünkü, besmele bir emandır. Tevbe ise, kılıcı ve sözleşmelerin atılmasını getirmiştir. Bunda ise eman yoktur" dedi.

Okudunuz mu?  İhlas , tevhid inancı , tekvin ve vahdaniyet kelimeleri ne anlama gelir?

Süfyan b. Uyeyne: "Bu sûrenin başına besmele yazılmadı. Çünkü besmele rahmettir. Rahmet ise bir emandır. Bu sûre ise münafıklar ve kılıç hakkında indi. Münafıklara hiçbir eman yoktur" demiştir.

Kurtubî ise Kuşeyrî’den naklen: "Sahih olan besmelenin yazılmamasıdır. Çünkü Cibril (a.s.), bu sûrede onu indirmedi. Sahabe de onu Tirmizî’nin dediğine göre ilk sahifeye -emiru’l-müminin Osman (r.a)a uyarak yazmadı." demiştir

Okudunuz mu?  Zekat verilirken nelere dikkat edilmelidir?

Cevap: Besmele çekilmeden okunan sure hangisidir?

AYSEVEN
tevbe suresinin başında besmelenin bulunmaması ile ilgili bir kaç fikir vardır bunlardan biri surenin içeriği ve mesajlar bir diğeri ise önceki surenin devamı olabilme ihtimalinin olması


besmele çekilmeyen sureler, besleme cekilmeden önce okunan dua, besmelesiz baslayan sure hangisi

Bu kategoride yer alan Kuranda anlatılan hikayelere ne denir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Besmele çekilmeden okunan sure hangisidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.