Anasayfa
21 Ocak 2024, 8:26
Sohbet
Yönetici

Peygamberimizin beşeri özellikleri nelerdir?

Peygamberimizin beşeri özellikleri nelerdir?

melle
Hz. Muhammedin beşeri yönleri

Beşeri Yönüyle Hz. Muhammed (asm)
"Hz. Muhammed’in (asm) beşeri yönü" ifadesinden ne anlamalıyız?
Peygamberler zahirî halleriyle beşerdirler, ruhî cihetten ise meleklere benzerler
De ki: ‘Ben de ancak, sizin gibi bir insanım; (şu var ki) bana, İlâhınızın ancak tek bir İlâh olduğu vahyediliyor… (Kehf, 110)
(Ey Resulüm!) Senden önce peygamberlerden gönderdiklerimiz var ya, şüphesiz ki onlar da elbette yemek yerler ve çarşılarda gezerlerdi… (Furkan, 20)
Beşerdeki maddi-manevi pek çok şey peygamberlerde de mevcuttur. Onlar da hastalanırlar, ölürler. Kuvve-i şeheviye ve kuvve-i gadabiye gibi insanî hisler onlarda da bulunur.
Peygamber Efendimiz de (asm) hastalanmıştır, kendisine soğuk ve sıcak isabet etmiştir, acıkmıştır, susamıştır, meşakkate uğramıştır. İşte bunlar beşere ait alametlerdir ve onlardan kurtulmak mümkün değildir. (Kadı İyaz-Şifa-i Şerif)
Peygamber Efendimiz (asm) ruhen insanî sıfatların en üstünü ile muttasıftır
Benim gözlerim uyur, fakat kalbim uyumaz. (Kadı İyaz)
Ben (bütün yönüyle) sizin sıfatınız gibi değilim. Ben yatarım, Rabbim bana yedirir, bana içirir. (Kadı İyaz)
Ben, unutmam. Fakat bana uyulsun diye unutturulurum. (Kadı İyaz)
Bir şair şöyle der: "Muhammed (asm) bir insandır ama sıradan bir insan gibi değildir, taşlar arasında yakut ne ise o da öyledir."
Peygamberlerin ruhları ve iç âlemleri beşer sıfatının en üstünü ile muttasıftır. Tüm varlıkları ile Allah’a yönelmiştir (Allah’a ibadet etme ve Allah’ın emirlerini yerine getirme bakımından) meleklerin sıfatlarına benzer peygamberlerin sıfatları (her türlü) bozukluktan, afetlerden salimdirler. Onlara çok kere beşerî acz ve insanî zaaf gelmez. Çünkü onların iç âlemleri dış âlemleri gibi beşeri sıfatlara has olmuş olsa idi, melekleri görmeye, onlarla konuşmaya, onlardan Allah’ın emirlerini almaya ve onlarla görüşmeye güçleri yetmezdi. Nitekim peygamberlerden başka beşerden hiçbir kimsenin gücü yetmediği gibi. (Kadı İyaz-Şifa-i Şerif)

Okudunuz mu?  Halil İbrahim Bereketi ne demek?

Cevap: Peygamberimizin beşeri özellikleri nelerdir?

AYSEVEN
peygamber efendimizin güzelliği içinede yansımış sonderece mütavazi ve iyi bir insandı onun ahlakı kuranın ahlakıydır herdavranışı ölçülü hatasız ve tartir edilecek cinsteydi


peygamber efendimizin beşeri özellikleri, Peygamber Efendimizin beşeri özellikleri nelerdir, peygamberimizin beşeri özellikleri

Bu kategoride yer alan Kamer süresi ismini nerde almaktadır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin beşeri özellikleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.