Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
missa0
Abone

Dilenciye para vermek

Dilenciye para vermek

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm önceliklen işyerindeyken içeri 3 tane takım elbiseli adam girdi birinin gözü kördü karısının trafik kazasında vefat ettiğini 8 aylık cocugunun kalp hastası oldugunun hastane raporlarını gazete küpürünü gösterdi ama göz ucuyla baktım çok incelemedim hocam düzmecede olabilir diye icimden geçiriyorum eli ayaği düzgün insanlardı calıssınlar diye de düsündüm bir miktar para verip yardım ettim sizce doğrumu yaptım yanlısmı beni kandırmıslarda olabilir fakat doğruda olabilir bu aralar çok sıkıntıdayım Allahın beni deniyor olabilieceği kanısındaydım günaha girdimmi aydınlatırsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Ölüm anı hakkında

Cevap: Dilenciye para vermek

Şema
Bize el açan mutlaka fakirdir, maddi olarak fakir olmasa bile manevi olarak fakirdir.
Siz doğrusunu yaptınız ama gözününüz birini tutmadığında güzellikle salıverin


Serseri Dilencilere Para Vermek

loser
Merhaba arkadaşlar. İstanbul’da bulunduğum semtte yol başı dilenci, serseri oluyor. İşten eve dönerken genellikle karşıma çıkıyorlar. Bunlara para vermek caiz midir? Aldıkları parayı direk uyuşturucuya, sigaraya, alkole harcıyorlar. Vermesek de bıçaklanmaktan korkuyorum. En ufak olayda 3 kişiden 20 kişi oluyorlar. Kazandığım paranın büyük çoğunluğu bunlara gidiyor zaten. Önceden de Ankara’dayken başıma bir olay gelmişti. Hafif yaralanmıştım, canımı zor kurtarmıştım. Ülkenin her yerinde var böyle insanlar. Yaşanılacak gibi değil.

Okudunuz mu?  Hazreti hüseyinin kızlarının kabirleri nerededir

Yani kötü şeyleri yapacağı kesin olduğu hâlde zor durumda kalırsak para vermeli miyiz? Günahı bize de olur mu? Belki bizden aldığı parayla uyuşturucu çekip birini öldürecek veya yaralayacak.


Cevap: Serseri Dilencilere Para Vermek

Ebu Ducane
Serserilere kerhen para vermen günah değildir ama vermeye başladın mı bu işin sonu gelmez.
Cesaretini topla ve onlardan uzak dur asla para verme

Okudunuz mu?  Nişanlılar arasındaki mesafe nasıl olmalı? (görüşme konuşma anlamında)

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam merak ettiğim bazı konular var
1.si bu cevrede sokakta gitar çalan kişiler oluyor vapur vb yerlerde bu kişilere sadaka verilebilir mi sadaka maksadı ile versek kabul olur mu?
2.si mesela sokakta mendil satan kişiler oluyor o an ihtiyacınız olmadığı halde o kişilerden alıyorsanız bu da sadaka yerine mi geçiyor?
3.su hocam bazen sokaklarda küçük kardeşlerimiz geliyor ve para istiyor ya kardeşlerimize yardımda bulunca günah mi oluyor niye böyle düşünüyorsun diye soracak olursanız onlara para verdiğimiz için ailesi onları dilenmeye teşvik eder diye korkuyorum ister istemez hocam
Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim Allah’a emanetsiniz

Okudunuz mu?  Onbir Yemenli kadının hikayesinin anlatıldığı Ümmü Zer kıssasının kaynağı nedir?

arifselim
– Bir kimseye yaptığı haram bir şeyinden dolayı ona sadaka verilmez ama yardıma ihtiyacı olduğu için müslüman olmasa bile sadaka verilmesi caizdir.
– İhtiyacın olmamasına rağmen yardım amaçlı alman sevap olur ama aldığın şeyi çöpe atacak şekilde olmamalıdır.
– Küçük çocukları dilenmeye teşvik eden kişileri mümkünse emniyete bildirmek gerekir. O çocukları vazgeçirmek adına bir şey yapılabilirse yapılmalıdır.

Bu kategoride yer alan Şarkı dinlemek günahmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dilenciye para vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.