Anasayfa
21 Ekim 2023, 7:11
Sohbet
Yönetici

Kuran-ı kerinden ilk insan hz Adem’in yaratılış hikayesi ile ilgili ayetler?

Kuran-ı kerinden ilk insan hz Adem’in yaratılış hikayesi ile ilgili ayetler?

melle
Kuran-ı kerinden ilk insan hz Adem’in yaratılış hikayesi ile ilgili ayetler bir çok surede geçmektedir.

bunlardan bazıları;
15/28,29- Hani Rabbin meleklere, Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin demişti.15/30- Bunun üzerine bütün melekler saygı ile eğildiler.15/31- Ancak İblis, saygı ile eğilenlerle beraber olmaktan kaçındı.15/32- Allah, Ey İblis! Saygı ile eğilenlerle beraber olmamandaki maksadın ne? dedi.15/33- İblis dedi ki: Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş balçıktan yarattığın insan için saygı ile eğilemem. 15/34,35- Allah, Öyleyse çık oradan, çünkü sen kovuldun. Şüphesiz hesap gününe kadar lânet senin üzerinedir dedi.17/61- Hani meleklere, Adem için saygı ile eğilin demiştik, onlar da saygı ile eğilmişlerdi. Yalnız İblis saygı ile eğilmemiş, Hiç ben, çamur halinde yarattığın kimse için saygı ile eğilir miyim? demişti.18/50- Hani biz meleklere, Adem için saygı ile eğilin demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!19/58- İşte bunlar, Adem’in ve Nûh ile beraber (gemiye) bindirdiklerimizin soyundan, İbrahim’in, Yakub’un ve doğru yola iletip seçtiklerimizin soyundan kendilerine nimet verdiğimiz nebîlerdir. Kendilerine Rahmân’ın âyetleri okunduğu zaman ağlayarak secdeye kapanırlardı.

Okudunuz mu?  Kuranda anlatılan hikayelere ne denir?

Cevap: Kuran-ı kerinden ilk insan hz Adem’in yaratılış hikayesi ile ilgili ayetler?

AYSEVEN
hz Adem yaratılan ilk insandır ve ilk peygamberdir onunla ilgili ayetlerde tüm meleklerin secde etmelerini yüce Allah istemiş fakat şeytan buna karşı gelerek insanı küçümseme konusu anlatılmaktadır

Okudunuz mu?  Manevi temizlik örnekleri

hz ademin yaratılışı hikayesi, hz ademle ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Hz Amine'nin ölüm sebebi nedir. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran-ı kerinden ilk insan hz Adem’in yaratılış hikayesi ile ilgili ayetler? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.