Anasayfa
8 Ağustos 2021, 21:51
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüya tabirleri doğru mu ?

Rüya tabirleri doğru mu ?

mum
Rüya tabirleri doğru çıkar mı?

Rüya doğru kişi tarafında tabir edilmelidir. Bu konuda imam nablusi en iyisidir ama %100 doğrudur diyemeyiz.
Elbette doğru rüyalar vardır ve tabir edildiklerinde fayda verirler.


Yorum: Rüya tabirleri doğru mu ?

ASUDE
Rüya tabirleri doğru mu ?; rüya tabirlerinde genellikle hadis kaynaklı altyapı varsa elebette yorumlara inanabilirler yani kaynak verirken hadislerden örnek vermek rüya tabiri doğruluğunu arttırabilir


Yorum: Rüya tabirleri doğru mu ?

gurbetci1
Son gördüğüm rüyalarıma inanlamılıyım? Ben rüyamda sivilce sıktım, yeşil gözlü bir kız gördüm, bebek arabası sürdüm. Rüya tabirlerine bakarsam, hepsi olumludur. Eğer rüya tabirlerine inanmalisam niye gerçek hayatımda herşey baktığımda negatifleşir.

Okudunuz mu?  Kötü rüya görmemek için yatmadan önce okunacak dua

Ev ariyorum kendime uygun fiyata ev bulamıyorum, evlenmek istediğim kızla akrabalar birbirine sevimli davranmıyor, iş yerinde işler ters gidiyor, gözlerimden rahatsızım.


Yorum: Rüya tabirleri doğru mu ?

arifselim
Her rüyanın yorumu vardır yada her rüya sahihtir denemez. Evet, genel bir mana ile bu dediklerin olumludur ama her rüya gerçektir denemez. Adı üstünde ‘RÜYA’dır sadece. Yani hayal veya uyku aleminde görülen şey demektir. Bazı rüyalar çok berrak olursa ancak iyi anlayan birisi tarafından yorumlanabilir. Ve buda adı üstünde sadece ‘YORUM’dur.

Okudunuz mu?  Şaban Ayında Rüya Görmek

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam,

Ben Allah’a gönülden bağlı Rabbini çok seven aciz bir kulum. Nacizhane günahkar olsam da iyi bir insan olmaya Yaptığım her işi Allah rızası için yapmaya çalışıyorum. Hayatımda ki hatta ülkede ki bir takım olayları rüyamda gördim. Zaman zaman da bunu yakınlarımla paylaştım. Ama acaba hata mı ettim haşa bununla övünmüş gibi mi oldum diye çok üzüldüm. Günahlardan uzak durmaya çalışıp Allah’ın rızasını kazanmaya çalışırsak her birimiz onun Nuru olduğumuz için hissiyatımızda kuvvetlenir diye düşünüyorum. Yanlış düşünüyorsam beni aydınlatır mısınız?

Okudunuz mu?  Kaza orucu tutarken rüyada eşi ile ilişkiye girerken görmek orucu bozar mı

Çok teşekkür ederim…

Allah bizi yolundan ayırmasın ayaklarımızı yolunda sabit kılsın


arifselim
Hayırlı günler. Allah bizleri rızası yolunda muvaffak eylesin. Açık ve berrak olan rüyalar yorumlanabilir ve anlatılabilir. Eğer bir faydası olması umut ediliyorsa çevrendeki insanlara da anlatmanın bir sakıncası yoktur. Peygamber aleyhisselam gördüğü rüyaları anlatmıştır ve görülen rüyaları dinlemiştir.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamın ne basını ne sonunu hatırlıyorum net olarak hatırladığım eşim rüyada birinin elini tutuyordu bende onlara soruyorum bu nasıl arkadaşlık diye bir turlu ellerini ayıramıyorum yorumunuzu beklıyorum teşekkürler

Okudunuz mu?  Kevser suresini 100 defa, Maun suresini de 41 defa okuyan Peygamber Efendimizi (sav) rüyasında görür mü ?

arifselim
Merhaba. Bu tür rüyalar iki şekilde yorumlanır. Birincisi ve en makbul olan görüşe göre, eşler arasında muhabbetin artması anlamındadır. Diğer görüşe göre ise sorun ve tartışmaların başlamasına yorumlanır. Sen Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
SelAmun aleykum ben rüyamda çok sevdiğim bana ilim öğreten bir bayan hocami gördüm onunla sofrada yemek yiyorduk ders arkadaşlarımda sofrada bulunuyordu yanlız hocamın bana çok tuhaf bakışları vardı.bunu yorumlarsaniz

Okudunuz mu?  İstihare de görülen renkleri nasıl yorumlamak gerekir?

arifselim
Aleykum selam. Hocamı gördüm diyorsun ama kendinden hiç bahsetmiyorsun. Böyle rüyanı nasıl tabir edebilelim. Bay mı bayan mısın? Örenci misin değil misin? En azından bir kaç özellik söylenmeden bir rüya doğru şekilde yorumlanamaz.

Genel bir şekilde rüyan hayırlıdır ve iyi niyet ile hayırlı olana uymak manasında yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam, rüyamda deprem gördüm ve pek hayırlara işaret etmiyor. Ben bu rüyayı görmeden önce sürekli depremle ilgilenen sürekli deprem hakkında araştırma yapan birisiydim, sizce depremi çok düşündüğümden mi bu rüyayı gördüm? Eğer depremi çok düşündüğümden bu rüyayı gördüysem bu tabirler benim hakkımda ne kadar doğrudur hocam?

Okudunuz mu?  Rüyada Hz. Osman görmek

arifselim
Aleykum selam. Evet, rüyaların büyük çoğunluğu gerçek hayattan etkilenerek görülmektedir. Ve bu şekilde görülen rüyaların bir yorumu da olmaz. Eğer yorumlansa da isabetli olmaz. Senin bu durumunda bunu gösteriyor.


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm Hocam, dün sabah ezanından sonraki vakitlerde bir kabus gördüm, kabusta ailemle vakit geçirirken hiç beklemediğim bir anda helikopter saldırısına uğruyorduk ve ailemi kaybediyordum. Sonrasında kendimi yetişkin olarak buluyordum, askere gittiğimde büyük bir savaşın içerisindeydim, içim kin dolmuş, intikam yolu içerisindeydim, düşmanlarımı gözüm öfkeden kör olmuşçasına öldürüp intikam şevkimi kırmak için çabalamaya devam ediyordum, ardından uyandım.

Okudunuz mu?  Rüyada kırmızı elma görmek

Merak edip internetten bir sürü rüya tabirini araştırdım, karşılaştığım sonuçlar hiç olumlu değildi ve okuduğum yazılarda sürekli önemli kayıplara uğranacağı, yakın birisinin ihanetinin görüleceği ve daha sıkıntılı günlere şahit olunacağı yazıyordu. İnanmak istemedim, canım sıkıldı, sabah ezanı sonrası gördüğüm o rüyadan beri keyfim hiç yerinde değil, sizin bu olay hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada subhanAllah çekmek

arifselim
Aleykum selam. Bir rüyanın yorumu okuyarak doğru bir şekilde anlaşılamaz. Mutlaka bilen birisine ve mümkünse mutlaka yüz yüze tabir ettirilmelidir. Anlattığın gibi rüya sahibinin canını sıkacak olayların gerçekleşeceğine işaret olarak yorumlanır. Yinede bu sonuçta sadece bir rüyadır ve hayırlısını dilemek yeterlidir. Rüyalara takılıp kalmak son derece yanlıştır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam hani fal baktırmak/inanmak günah ya, rüya tabirine inanarak da günaha girer miyiz ? Mesela bazı rüya tabirlerinde şu kişinin ölümü yakındır falan yazıyor oysa ki bunu Allah’tan başka kimse bilemez. Biz bu rüyalara inanarak günaha mı gireriz ?
Veya diğer rüyalara inanarak günaha mı gireriz ? Sonuçta bu da gelecekle ilgili bir şey.

Okudunuz mu?  Rüyada arkadaşla mesajlaştığını görmek

Tohat
Fal yorumlamakla rüya çok farklı iki durumdur. Fal insanların hayal gücüne dayalı olarak gelişigüzel attıkları bir olay iken rüyanın gerçekliği kanıtlanmış birer mesaj niteliği taşır. Her rüya eletteki çıkmaz. Bazıları bilinçaltı kaynaklı olur, bazıları şeytani ve bazıları da Allah’tan olur ki bunlara ilahi kaynaklı denilir ve doğruluğu mümkündür. Bunlara inanmak günah değil Allah’ın bizlere işareti olarak kabul ederiz.

Okudunuz mu?  Rüyada Bulut ve Kuran harfleri gördüm rüyamın yorumu nedir

ruya tabirleri dogrumu, rüya tabirleri doğru mudur diyanet, ruya tabirleri doğru mu

Bu kategoride yer alan Rüyamızı Nasıl Yorumlayabiliriz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüya tabirleri doğru mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.