Anasayfa
10 Nisan 2022, 18:31
Oruc
Yönetici

Adak orucu tutulmazsa ne olur

Adak orucu tutulmazsa ne olur

mum
Adak orucunu tutmak farzdır. Bir mazeretiniz yoksa Adanan orucu tutmak zorundasınız.
Mazeret olursa (şeker hastalığı gibi) onun fidyesini verirsiniz. Mazeret olmadan tutmazsanız Allah sizi hesaba çeker.


Cevap: Adak orucu tutulmazsa ne olur

VESLiHAN
adak bir söz değerindedir istenilen murada erince kişinin sözünde durması gerekir bu yüzden adak orucunun tutulması gerekir yoksa kişi günaha girer

Okudunuz mu?  Hemoroid kanaması orucu bozar mı

Yorum: Adak orucu tutulmazsa ne olur

AEEY
2 şey üzerine 1 tane adak orucu adanabilirmi yada örnek: sınavım iyi geçerse ve o kız ile sevgili olursam 12 gün oruç tutacağım denebilirmi denirse geçersiz mi sayılır? Sınav kime göre iyi geçeceği nasıl belirlenir? Başka bir canlı aynı kız gibi kendi iradesi ve aklı olan bir şey için adak adanabilirmi? Tutmamanın yolu varmıdır? Gün sayısını unutursak ne yapmalıyız?

Okudunuz mu?  Epilepsi hastaları oruç tutabilir mi

peki iki şey üzerine önceden bir adak adadım ve bu adaktan bir madde harammış ve olmadı zaten ne yapmalıyım sınavım da bana göre biraz düşük geldi haram diye tutayacakmıyım iki şey üzerine tek bir adak adadım lütfen cevap verin her gece strese giriyorum

Okudunuz mu?  Oruçlu iken birini öpmek orucu bozar mı?

Yorum: Adak orucu tutulmazsa ne olur

arifselim
Haram bir şey için adak adamak haramdır. Sınavım iyi geçerse derken senin kalbindeki niyet ettiğin şeye bakılır ve öyle değerlendirilir. Gün sayısını unutursan tahmini olarak hesap etmek zorundasın. Tutmamanın bir yolu yoktur. Adak adandığı şekilde yerine getirilmek zorundadır.


Ertuas
Ben bir kardeşimin işinin olması durumunda onun adına 3 gün oruç adadım. Kardeşimin işi gerçekleşti. Ancak kardeşim orucu tutamadı. Bu durum da ne yapmam gerekir. Ayrıca benim kardeşimin adına böyle bir oruç adamam uygun mudur.

Okudunuz mu?  Adet oldum orucumu tutmak istiyorum günahmı

mum
Adak başkası yerine adanmaz bu geçersiz bir adaktır


Ahmet233
Merhaba abilerim ablalarım size bir sorum olucak.Ben 13 yaşındayım.Yaklaşık 1 ay önce "eğer bu okul dönemini başarı ile bitirirsem 15 tatilde 3 gün oruç tutucağım"demiştim.Fakat ben adağımı tutamadım ne yapmam lazım?


mum
< 15 tatilde 3 gün oruç tutucağım"demiştim.Fakat ben adağımı tutamadım >
Zamnını geçirdiğin için günahkarsın, şimdi yine tut ve tövbe et Allah affedendir.

Okudunuz mu?  Ramazan ayında 30 gün Yasin-i Şerif okumanın fazileti

Zemzem06
Merhaba.Ben bir işim olursa 1000 rekat namaz ve 30 gün kadar adak adamıştım.İşim gerçekleşti.Ancak iş yoğunluğundan bu adakları yerine getirmekte zorlanıyorum.Bu adakları farklı yolla örneğin fitre,adak kurbanı gibi yerine getirme imkanım var mıdır ?


mum
< adakları farklı yolla örneğin fitre,adak kurbanı gibi yerine getirme imkanım var mıdır ? >
1000 rekat namaz kılmak 1000 dk dır. bu 16 saat ediyor. Hergün bir saat ayırsan 16 günde biter. Oruç da kışın ganimettir bir an önce tutmalısınız en az hafta sonu tutun.
Sözünüzü yerine getirmekten başka ssla hiç bir çıkış yolu yok.

Okudunuz mu?  Mastürbasyon yapıp şehvetsiz gelen meni orucu bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Günah olan bir fiili yaptığım zaman karşılığında 1 gün oruç tutacağım diye bir adakta bulundum. Kötü bir huyumu düzeltmek için yapmıştım ancak bu huyumdan vazgeçemiyorum. Yaklaşık 30 35 kere aynı huyumu tekrarladım. Sayısını da tam hatırlamıyorum ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Kandil günleri borç orucu tutulurmu

arifselim
Burdaki adağın ettiğin niyetine göredir. Eğer her bir sefer için bir adak adamışsan o zaman her bir sefer için bir gün oruç tutman gerekir. Şayet bir kere için adamışsan sadece bir gün oruç tutman yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm; sadece ’10 gün oruç tutacağım’ demek adak sayılır mı? Bir nevi plan yapmak maksadıyla söylemişim

Okudunuz mu?  Niyetli iken oruç bozmanın hükmü nedir

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam Bir şeyi planlamak veya konuşmak adak sayılmaz. Önemli olan senin niyetindir.


adak orucu tutulmazsa ne olur, adak orucunu tutmazsak ne olur, Adak

Bu kategoride yer alan Oruçluyken rüyada boşalmak orucu bozarmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adak orucu tutulmazsa ne olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.