Anasayfa
30 Ekim 2023, 8:31
Sohbet
Yönetici

Maun suresinden çıkarılan ilkeler

Maun suresinden çıkarılan ilkeler

melle
Maun süresinden çıkarılan ilke ve mesajlar

Sure, Mekke’de inen bölümünün girişinde kâfirden, Medine’de inen son bölümünde de münafıktan söz etmektedir.

Başı hesap ve ceza gününü inkâr eden kâfirin zemmine aittir. "Dini yalan sayanı gördün mü?" O iki sıfatla vasıflandınldı: Yetime kabalık edip hor tutması, uzaklaştırması ve miskini doyurmayı teşvik etmemesi. Ne Rabbine ibadette vazifesini yerine getirdi, ne de başkasına hayır yaptı.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz'in künyesi nedir?

Sonunda ise müslümanlığım ortaya çıkanp küfrü gizleyen münafığın zemmi vardır. Onu da üç vasıfla nitelendirdi: Namazdan gaflet, ameli ile insanlara gösteriş yapması ve komşular arasındaki, yardımlaşmayı ma’unu engellemesi. O Allah için amel etmiyor, aksine ameli ve namazında gösteriş yapıyordu.

İki grubu da rezil olma, azap ve helak ile tehdit edip, dikkatleri onların üzerine çekiyor

Okudunuz mu?  Mevlana Cami'nin Sözü !

Cevap: Maun suresinden çıkarılan ilkeler

MECİDİE
kuranda geçen ve namazdada okunan maun suresi nin anlamı namaz üzerinedir namazın inançla kılınmasını gösteriş ve desinler için kılınmamasını anlatan dua fazileti çok olan surelerdendir


maun suresinden çıkarılacak ilkeler, maun suresindeen cikarilmasi gerekn ders, maun suresinin ilkeleri

Bu kategoride yer alan Camilerde minarelerin arasına asılan ışıklı yazı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Maun suresinden çıkarılan ilkeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.