Anasayfa
23 Ekim 2023, 5:05
Sohbet
Yönetici

Hz İbrahim mucizeleri

Hz İbrahim mucizeleri

melle
Hz ibrahim mucizeleri madde madde

1. Ateşin onu yakmaması
2. Kuşların diriltilmesi
3. Hayvanlar ile konuşması
4. Dağların arkasını görmesi
5. Bir anda ağcın çıkması ve büyümesi
6. Nerden geçse orası güzel kokardı

< Hz . Ibrahim’in Mucizeleri hakkında geniş bilgi

Okudunuz mu?  Yetim ve kardeşlikile ilgili kısa sözler

"Peygamber Efendimiz Muhammed aleyhisselâmdan sonra Peygamberlerin ve insanların en üstünüdür."
.İbrâhim aleyhisselâmin mübârek vücûduna ateş tesir etmedi.Nemrûd onu atese attığında Allahu teâlâ; "Ey ates! İbrâhim üzerine serin ve selâmet ol!" buyurunca ateş onu yakmadi.
.Cansız olan, parça parça edilmiş ve parçalari ayrı ayrı yerlere konmus olan kuşlar (dört kuş), İbrâhim (as)’ in çağırması üzere yeniden dirilmişlerdir.
.İbrâhim (as)’in mûcizesi ile taşlar kömür gibi yanmışır. Rivâyete göre İbrâhim aleyhisselâm Şam tarafina hicret ettiğinde çayırlık,çimenlik bir yerde konaklamıştı. Orada yakacak hiçbir sey bulamayan, bulduklari az bir seyle ihtiyaçlarını karşılayamayan ahâli, durumlarını İbrâhim aleyhisselâma anlatti. İbrâhim (as) taşlari toplattı ve kömür gibi yaktı. Bu mûcizeyi gören pekçok kimse îmân etti.
.Bâzan yırtıcı ve yabânî hayvanlar İbrâhim (as)’ la beraber giderler ve dile gelerek gâyet açık bir şekilde onunla konusurlardi. Bir defâsinda,hanimi hazret-i Hacer ve oglu İsmâil’le görüsmek ve onlari ziyâret etmek için Mekke’ye gitmisti.Şam’a geri dönüsünde birçok yabânî hayvan, İbrâhim (as) ile berâber yürüyüp,onunla açikça konustular.
.İbrâhim (as) duvarların ve dağların arkasını da görürdü. Bu mûcizesi Mısır’a gittiginde zevcesi hazret-i Sâre’ye musallat olmak isteyen zamânin krali Firavun,hazret-i Sâre’yi sarayina alinca, Ibrâhim (as) disardan içeriyi seyretmistir. Sarayin duvarlari ona cam gibi olmus ve gözünden perde kaldirilmistir. Böylece hazret-i Sâre’ye el uzatmaya kalkisan Firavun’un ellerinin kuruyup, ayaklarinin tutmayarak yere yikildigina sait olmustur.
.İbrâhim (as) bastığı tasin üzerinden agaç bitip yeşermistir.Bu istek dîne dâvet ettiği bir beldenin ahâlisinden gelmiş, duâsi üzerine mûcizeyi göstermiştir.
.İbrâhim aleyhisselâmin oturdugu yerden güzel kokular yayılırdı. Ayrılsa bile,senelerce güzel kokusu oradan çıkmazdı. Hazret-i İsmâil de babasının evine gelip gittiğini,onun kokusundan anlamıştı. >

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim de aile anlamında kullanılan kelimeler hangileridir?

Cevap: Hz İbrahim mucizeleri

MECİDİE
hazreti ibrahim için peygamberleri babası denirdi ve onun sülalesinde peygamber soyu devam etmektedir çok mübarek bir peygamber olan h.z. ibrahim hayatı okunması gereken bir nebidir


hz ibrahim mucizeleri, hz ibrahim kıssası maddeler halinde, hz ibrahim hayatı ve mucizeleri

Bu kategoride yer alan Camilerde minarelerin arasına asılan ışıklı yazı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz İbrahim mucizeleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.