Anasayfa
2 Kasım 2022, 6:36
Sohbet
Yönetici

İlk insan kimdir ?

İlk insan kimdir ?

melle
İlk insan Kuran ve hadislerde geçtiği gibi İLK İNSAN Hz. Adem peygamberdir.
Allah önce onu sonra Annemz havvayı yarattı ve bütün insanlar onun çocukalrıdır.


Cevap: İlk insan kimdir ?

MECİDİE
Allahu taala ilk insan olarak hazreti Ademi yarattı hazreti adem ayrıca ilk peygamberdir eşi hazreti havva ile dünyada yaşamaya başladıklarında daha sonra gelecek büyük bir nesil onlardan olmaktadır

Okudunuz mu?  Hz. İbrahim'in ailesinin isimleri

Cevap: İlk insan kimdir ?

Kaan Aykas
Kuranda Allah yeryüzüne halife atayacağım dedi. Ondan önce de yeryüzünde insan/insansı canlılar miyonlarca yıldır vardı.İlk insana benzeyen neanderthal insanı ki mağrada yaşayan kıl yumağı gibi milyonlarca yıl hüküm sürdü sonra cro magnon insanı yeryüzü sahnesinde geldi ki bu daha zeki bir türdü neandertal insanı yeryüzünden silindi.Nationel Geographic ağız içi epitelinden insanda cro magnon geni olup olmadığını bulabiliyor.Mesela eski rockcı ozzy ozborne da da neandertal geni varmış.Bu cromagnonlar neandertalleri ya savaşıp öldürdü veya çiftleşme sonrası asimile etti. Neyse cro magnon insanı da uzun bir süre yeryüzü sahnesinde kaldıktan sonra Allah Adem ve Havva AS ı yeryüzüne yolladı.Yoksa bu antropologlar bilim vb. komple yalanmı söyliyecekNeyse 2 olasılık var ya Adem ve Havva AS kavmi zaman içinde eski insansılar ile çiftleşti ve türler oluştu 2. olasılık ise eski insansı türe göre kat kat gelişmiş olan Adem ve Havva AS kavmi eski insansıları yeryüzünden sildi.Ancak hala yeryüzündeki bazı insanlarda neandertal geni bulunması itibarı ile ilk olasılık daha muhtemel.

Okudunuz mu?  Evlilik hakkında Ayet, Hadis ve Sözler

Cevap: İlk insan kimdir ?

Şema
Kaan Aykas
Bu yeryüzündeki ilk insan konusundaki bilgilerin kaynağı nedir?


Kayıtsız Üye
hz. Adem ve Havva dır


Kaan Aykas
Şem’a

İlkokul kitaplarından başlayarak tüm ders kitapları,bilimsel araştırmalar , belgeseller vb. vb. !!!! Kaynakları copy/paste yapmaya kalksam server çöker

Okudunuz mu?  İslam kültür ve medeniyetinin kaynakları

Adem ve Havva AS dan önce yeryüzünde insan/insansı olmadığına inanmak bu çağda biraz abes ancak inananlarada saygım sonsuz.

Adem ve Havva AS dan önce yeryüzünde insan/insansı olduğuna inanmak Kuran ile katiyetle çelişmez.

Adem ve Havva AS dan önce yeryüzünde insan/insansı olup olmadığına inanıp/inanmayan kişilerin mukayese kriteri İman derecesi değil de Allahın kuranda defalarca bahsettiği "ve el efidete" yani idrak etme hassası "kalb" diye çevirirlerde doğrusu "beyin" i kullanıp kullanmama kriteri daha doğru olur.

Okudunuz mu?  Uhud savaşında muşrik ordusunun başındaki komutan kimdir ?

Şema
Kuran ve Hadislerde bize bildirilmeyen şeylere biz n vardı ne de yoktu demeyiz.
Bu bilgi bize fayda da vermez.

günümüzden yaklaşık üç milyar yıl öncesine kadar yeryüzünde canlı hiç bir varlığın mevcut olmadığı söyleniyor. Hayatın ilk izlerine ise "Fig-Tree"serisi dediğimiz tortul kayalarda rastlanmıştır. Bunlar, fosil olarak kabul edilen organizmalar olup ortalama 20 mikron çapında çok küçük kürecikler veya lif şeklinde tanelerdir. Fakat hayatın başladığını bize kesin olarak gösteren ilk gerçek fosiller ise, 2 milyar yaşında olduğu kabul edilen "Gunt-flint" bitki fosilleridir. Bu fosil organizmaların morfolojik hususiyetleri, günümüzdeki benzer bitkilerin hemen hemen aynısıdır.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin başından geçen ilginç bir hikaye?

melle
Kaan
Yeryüzünde Canlı yoktu demedi kimse konumuz İLK İNASAN
İlk insan hz Adem değildir diyen dinden bile çıkabilir


Kuranda yer yuzunde ilk insan kimdir, ilk insan kim, dünyaya.ilk.gelen.insan.kim

Bu kategoride yer alan Meryem suresinde hangi konular anlatılmaktadır. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk insan kimdir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.