Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Kızla erkeğin konuşması caiz mi ?

Kızla erkeğin konuşması caiz mi ?

mum
Kadınlarla konuşmak haram mı?

Yabancı kadın ve kızlarla ihtiyaç nispetinde konuşmak caizdir.
İhtiyaç olmadan sırf sohbet olsun diye havadan sudan konularda konuşmak caiz değildir.


Cevap: Kızla erkeğin konuşması caiz mi ?

HADİE
kızla erkeğin konuşmasının caiz olabilmesi için ne konuşulduğuna bakmak lazım mecburiyetten iş için ihtiyaç için konuşulduğunda bir sakınca görülmemiş ama başka nefsi duygular için yapılan sohbetler yanlış görülmüştür

Okudunuz mu?  Adetten ne kadar sonra ilişkiye girilir?

Kız ve Erkeğin konuşması

ekubra
Sormak istediğin soru şu . Şimdi kadın ve erkeğin sevgililik ve benzeri durumlar haram dimi. Ama şöylede bir durum var tanımadığın biriyle evlenmek çokmu doğru. Bizim bir akrabanın kızı bu kurala uydu ve islami değerlere uygun bir evlilik süreci yaşadı. Evleniceği kişi namazında abdestinde ve din görevlisi. Fakat evlendikten sonra hiç bir şekilde aile ve akrabalarıyla konuşturmadı. Şimdi 3 çocuk sahibi adam onları bile dedesine göndermedi. Bu devirde konuşmadan , tanımadan, dertleşmeden evlenmek doğrumu. Eskiden köydeki köydekini biliyodu evet aile yardımıyla iyi bir evlilik yapılıyordu. Şimdi elimizde teknoloji olmasına rağmen bu çok zor. Dini kuralları dört dörtlük nasıl uygulanacak.

Okudunuz mu?  Küfür etmemek için ne yapmalıyım

Yorum: Kızla erkeğin konuşması caiz mi ?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Ailenin haberi olmak şartıyla, bu tür görüşmeleri telefon ya da internet üzerinden yapabilirsin. Ancak çok önemli bir şart olarak AİLENİN HABERİ olmalı. En azından annenin haberi olmalı. Bu niyetle yapılan görüşmelerde, cinsellik, tahrik edici konuşmalar, resim paylaşmaları olmadıkça caizdir. Evliliğin doğasında tanımak vardır bu da tanıma yollarından birisidir.

Okudunuz mu?  Tövbe duası nasıl yapılır

Keşke islam alimlerinin oluşturduğu (tıpkı gayriislami kişilerin yaptığı gibi) İslam’a uygun evlilik siteleri olsa. Buraya müslüman kişiler bilgilerini koyar, site güvenliği içinde tanışabilir konuşabilirlerdi. Ama ne yazık ki aleti doğru kullanmak yerine yasaklamayı tercih ediyoruz. Çünkü bu daha kolay görünüyor.

Okudunuz mu?  Allah'a söz verdim fakat tutamadım :(

Son söz olarak, ASLA AİLENİZİN İSTİŞARESİ olmadan bu tür görüşmeyi yapmayınız, Allah hayırlı kısmetler nasip etsin….

Bu kategoride yer alan Muska yazdırmak günah mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızla erkeğin konuşması caiz mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.