Anasayfa
4 Eylül 2023, 19:49

Aldatmak kul hakkına girer mi?

Aldatmak kul hakkına girer mi?

mum
Aldatmak en büyük ihanettir. Hem Allah hakkına hem aldatılan kişinin hakkına girilmiş olur.
Peygamberimiz (sav) "Men ğaşşena leyse minne" Bizi aldatan bizden değildir buyuruyor.
Aldatan tevbe etmeli ve bir daha yapmayacağına söz vermelidir ki affedilsin.


Cevap: Aldatmak kul hakkına girer mi?

HADİE
aldatmanın her çeşidi kötüdür insanı aldatmak kandırmak yalan söylemek manasındadır bu çok günahtır ve kul hakkına girmektedir helallik almak tövbe etmek gerekir

Okudunuz mu?  Kendini büyük gören küçülür,küçük gören de büyür.

Yorum: Aldatmak kul hakkına girer mi?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Hocam ben 25 yıllık evliyim. Evliliğimin ilk yıllarında ufak tefek tartışmalarımız oldu. Görücü usulüyle evlendim . Evliliğimin 20. Yılında yanımda çalışan bayanla ilişki yaşadım. Yani sevdim. Bu durumu karıma hissettirmedim. Belki hissetti ama bana çok güvendiği için bilmiyordu. Beş sene sürdü. Bu durumda yaşadığım kadın haklı olarak benimle evlenmek istiyordu. Karıma aldatıldığını anlaması için deliller koydum. Sanki kendi bulmuş gibi yaptım. O gün aldattı mı anlattım. Eşim şok oldu. Rahatsızlandı. Karımın beni olaydan dolayı boşamasını istiyordum. Oysaki karım sürekli ağlıyor bense o suçluymuş gibi daha da üzerine gidiyordum. Altı ay daha onu suçluluk psikolojine sokup boşanmaya ikna edecektim. İkna olmuyordu. Sonunda evlilik bitmiştir. Mahkemeye ver dedim. Hakkını da ister helal et ister helal etme deyip evi terk ettim. Öbür kadının yanına gittim .karım hala mahkemeye vermedi. Bekledim . Sonunda karımın hiç suçu olmadığı halde boşanma sebebi olmayan şeylerden mahkemeye verdim. O zamandan beri karımla ve çocuğumla hiç konuşmadım. Yardım etmedim. Mahkeme boşamadı. Bende öbür kadına dini nikah kıyıp çocuğum oldum. Onunla yaşıyorum. Sorum karım helallik vermedi birde yaptığım bu davranışlar kul hakkı mıdır?karım bize beddua ederse tutar mı?

Okudunuz mu?  Kadın, Erkek Doktora Muayene Olabilir mi?

Yorum: Aldatmak kul hakkına girer mi?

muvaffak
Eşinizi büyük bir zan altında bırakmış ve kendinizin de ifade ettiği biçimiyle büyük haksızlıklara gark etmiş durumdasınız. Eşinizin sizin üzerinizde olan hakkı bu süreç hariçinde sizin de tahmin edebileceğiniz gibi saymakla ve anlatmakla bitmez. Yapmanız gereken şey eşinizden salt bir "tamam, helal ediyorum" cümlesini kendisinden duymak değil, hakikaten olabileceği kadarıyla gönlünü alıp doğal bir helallik talep etmenizdir. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Kumar oynayıp, içki içene selam verilir mi?

ihanet kul hakkına girer mi, Aldatilma

Bu kategoride yer alan Nasuh tövbesi nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aldatmak kul hakkına girer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.