Anasayfa
1 Aralık 2023, 8:20
Sohbet
Yönetici

Hac ibadeti kimlere farzdır?

Hac ibadeti kimlere farzdır?

melle
Sağlıklı olmak ve yol emniyeti de bu şartlardandır. Bu iki ana kaynağa göre Hac, yerine getirilmesi gereken farz bir ibadettir. Hac ibadetini kimlerin ve nasıl yerine getirecekleri Peygamberimiz (sav) tarafından açıklanmıştır.

1- Müslüman olmak.
2- Akil (Akıllı olmak, deli olmamak) ve baliğ olmak.
3- Hür olmak.
4- Yol masrafları ile, Mekke’de kaldığı sürece geçimini temin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin nafakasına yetecek kadar mal-mülk veya para sahibi olmak.

Okudunuz mu?  Cennette Allah ve melekleri görebilecekmiyiz?

Cevap: Hac ibadeti kimlere farzdır?

MECİDİE
hac ibadeti müslüman olan ve sağlığı yerinde olup maddi durumuda bunu karşılayacak düzeydese bu kişilere farzdır ayrıca bedenen sağlıklı olduğu gibi akıl sağlığıda yerinde olmalıdır


hac ibadeti kimlere farzdır, hac ibadeti kimlere farzdır maddeler halinde

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin ölümü hakkında bilgi Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hac ibadeti kimlere farzdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.