Anasayfa
25 Ocak 2023, 6:56
Sohbet
Yönetici

Peygamberimizin kadınlara karşı davranışları ilgili iki örnek olay!

Peygamberimizin kadınlara karşı davranışları ilgili iki örnek olay!

melle
Kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır. buyurarak daha yedinci yüzyılda yüzyirmi dört bin müslüman hacı namzedine karşı, kadınların haklarını ilk olarak açıklamışlardır.
Başka bir hadîs-i şeriflerinde: Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin! buyurmuşlardır.
Kadınlarla iyi geçinmek Kur’ân-ı Kerim’in emridir: Kadınlarınızla iyi geçinin; eğer onlardan hoşlanmadı iseniz bile!..Olabilir ki bir şey, sizin hoşunuza gitmez de, Allâh onda bir çok hayır takdîr etmiş bulunur.
Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz bu konuda: Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz! buyurmaktadır.
Kadınlara karşı daima hoşgörülü olmalıdır. Nitekim bir hadîs-i şerîfte: Mü’min bir erkek, mü’min bir kadına kızıp darılmasın! Eğer onun bir huyundan hoşlanmazsa, öbüründen memnûn olabilir. buyurulur.
Bir insanın her işi ve her huyu hoşumuza gitmeyebilir. Fakat iyi niyetli ve ülfet edilir insan, kendi hanımında hoşuna gidecek nice meziyetler bulabilir. Onlarla kendisini memnûn ve mes’ûd edebilir. Bunun için ayıp aramaya değil, meziyet aramaya bakmalıdır.Zîrâ mârifet iltifâta tâbîdir. İltifatsız mârifet zâyîdir.

Okudunuz mu?  Kendini değersiz hissetme hasatalığı nedir?

Cevap: Peygamberimizin kadınlara karşı davranışları ilgili iki örnek olay!

MECİDİE
islamiyeti kendi kafalarına göre yorumlayıp müslüman geçinen bazı kesimler kadını ezmekte ve bazı haklarını elinden almaktadır oysa sevgili peygamberimiz tam tersini söylemiş kadınlara her zaman değer vermiş ve bunu söylemiştir de

Okudunuz mu?  Arapça İlahi - buniyel islamu ala hemsin (islam 5 temel üzerine kurulmuştur)

Hoş görülük ile örnek olau

Bu kategoride yer alan Mucize terim anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin kadınlara karşı davranışları ilgili iki örnek olay! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.