Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:41
Sohbet
Yönetici

Kaza kader ve ahirete inanmanın faydaları

Kaza kader ve ahirete inanmanın faydaları

melle
Kaza,kader ve ahirete inanmak imanin şartlaridir. Bunlara inanmayan müsluman olamaz. faydası ise başımıza gelen her iyi ve kötü şeyin Allahtan geldiğine inanıp iyiye şükretmek kötüye ise sabrederek Allah’n rızasını almak ahirete inanmanın faydası ise dünya için değil ahiret için çalişip Allahin emirlerini yerine getirmeye vesile olur.

Okudunuz mu?  İslâm Dünyasının Yetiştirdiği Ünlü Kelamcılar ve Özgün Görüşleri

Cevap: Kaza kader ve ahirete inanmanın faydaları

AYSEVEN
kaza ve kadere inanmak imandandır şükretmeyi sabretmeyi öğreniriz Allah’a sığınmayı tevekkül etmeyi öğreniriz ahirete iman ise dünyada sebepsiz yaşanmadığını ve yapılan herşeyin bir gün hesabının verileceğini gösterir

Bu kategoride yer alan Caminin içinde nasıl davranmalıyız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza kader ve ahirete inanmanın faydaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.