Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:47
Sohbet
Yönetici

İbadetlerimizin boşa gitmesine sebep olan söz ve davranışlar nelerdir?

İbadetlerimizin boşa gitmesine sebep olan söz ve davranışlar nelerdir?

melle
İbadeti gösteris için yapmak, içinden gelmeyerek Allah rızası için yapmamak ibadetleri boşa gitmesine sebep olur. Allah (c.c) Muhammed suresinin 1. ayetinde derki İnkâr edenler ve (insanları) Allah yolundan alıkoyanlar var ya; işte Allah onların bütün amellerini boşa çıkarır.

Okudunuz mu?  Kalbimizi karartan şeyler

Ayet-i kerime üç hüküm içermektedir:

(1) İnkâr etmeyin,
(2) insanları Allah yolundan alıkoymayın,
(3) Allah, inkâr edenlerin ve insanları Allah yolundan alıkoyanların amellerini boşa çıkarır.


Cevap: İbadetlerimizin boşa gitmesine sebep olan söz ve davranışlar nelerdir?

MECİDİE
ibadetlerimizi yaparken samimi ve içten olmak gerekir gerçekten inanmalı ve dikkatli olmalıyız bazen en küçük bir söz insanı küfre götürebilir ve ibadetleri boşa gidebilir

Okudunuz mu?  Hz İshak Peygamberin başından geçen olaylar

Cevap: İbadetlerimizin boşa gitmesine sebep olan söz ve davranışlar nelerdir?

Sabri
İbadet sevapları yok eden etkenlerden biri de hasettir. Haset iyilikleri yok eder.


ibadetlerimizin boşa gitmesine sebep olan söz ve davranışlar nelerdir, ibadetlerin boşa gitmesine neler sebep olmaktadır, ibadetlerimizin boşa gitmesine neler sebep olmaktadır

Bu kategoride yer alan Bir ailenin huzur ve mutluluk konusunda aile bireylerine düşen görevler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbadetlerimizin boşa gitmesine sebep olan söz ve davranışlar nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.