Anasayfa
27 Ocak 2024, 8:57
Sohbet
Yönetici

Keramet terim ve kelime anlamı nedir?

Keramet terim ve kelime anlamı nedir?

melle
Terim anlamı;Keramet Allahü tealanın sevgili kullarında meydana gelen adet dışı, alışılanın üstünde görülen, harikulade hal. Doğru bir itikada, inanca sahib olan ve her işinde İslamiyete uyan kimselere Allahü tealanın adeti dışında, yani fizik, kimya ile biyoloji kanunları dışında ikram ve ihsan ettiği şeylere keramet denir.

Okudunuz mu?  Haya'nın önemi ve değeri nedir

Kelime anlamı;Ermiş kimselerin gösterdiklerine inanılan, doğaüstü, şaşkınlık uyandırıcı durum


Cevap: Keramet terim ve kelime anlamı nedir?

MECİDİE
bazı insanlara Allah değişik özel haller vermiştir bu hallerin gerçekleşmesinde meydana gelen ilginç durumlarda keramet kelimesi kullanılır aslında bütün mucizevi olyların tek sahibi ve kerameti ALLAHtandır

Okudunuz mu?  Yardımlaşma ve paylaşma ile ilgili şiir

kelime ve terim, keramet ve mucize kelime anlami

Bu kategoride yer alan 5 vakit namazın çizelgesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Keramet terim ve kelime anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.