Anasayfa
15 Temmuz 2022, 21:37
Sohbet
Yönetici

Riya ile ilgili örnekler

Riya ile ilgili örnekler

melle
Riya (gösteriş) kavramına bazı örnek davranışlar

Namaz kılmayan biri, sırf namaz kılıyor desinler diye, Cumaya gitmeyen biri kınanmasın diye cumaya gitmesi, Kurban kesmek istemediği halde birileri eleştirmesin diye kuran kesenler riya yapmış bu ibadetleri gösteriş için yapmışlardır.


Cevap: Riya ile ilgili örnekler

AYSEVEN
riya gösteriştir ve dinde gösterişe yer yoktur çünkü islamiyet bunu kaldıramaz yapılan ibadetlere riya karışırsa ibadetten sayılmaz ancak günah kazandırır

Okudunuz mu?  Rükudan kalkınca ne denir

Riya ile ilgili örnekler

cıvanmert
Fasil : RİYA BÖLÜMÜ
Konu : Riya Hakkında
Ravi : Ka`b İbnu Malik
Hadis : Resulullah (sav)`ın şöyle söylediğini işittim: "Kim alim geçinmek, sefihlerle münazara yapmak ve halkın dikkatlerini kendine çekmek gibi maksadlarla ilim öğrenirse Allah o kimseyi cehenneme atar."
HadisNo : 2003

Okudunuz mu?  Söz ve davranış güzelliği ile ilgili ayetler

Fasil : RİYA BÖLÜMÜ
Konu : Riya Hakkında
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) bir gün: "Hüzün kuyusundan Allah`a sığının!" buyurdular. Oradakiler: "Ey Allah`ın Resulü! Hüzün kuyusu da nedir?" diye sordular. "0," dedi, "cehennemde bir vadidir; cehennem, o vadiden her gün yüz kere Allah (cc)`a sığınma taleb eder." "Ey Allah`ın Resulü!" denildi, "oraya kimler girecek?" "Oraya" dedi, "amellerinde riya yapan kurralar girecektir!"
HadisNo : 2004

Okudunuz mu?  İçinde nasip baht kısmet kelimelerinin geçtigi hikaye

Fasil : RİYA BÖLÜMÜ
Konu : Riya Hakkında
Ravi : Ebu Hüreyre ve İbnu Ömer
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ahir zamanda, dinle dünyayı taleb eden insanlar zuhur edecek. Bunlar, insanlar(a iyi görünüp, onları aldatmak) için öyle bir yumuşaklığa bürünürler ki koyun postu yanlarında kaba kalır. Dilleri de baldan daha tatlıdır. Ancak kalbleri kurtlarınkinden vahşidir. Cenab-ı Hakk (bunlar için) şöyle diyecektir: "Beni aldatmaya mı çalışıyorsunuz, yoksa bana karşı cürete mi yelteniyorsunuz? Zat-ı Akdesime yemin olsun, bunlar üzerine, kendilerinden çıkacak öyle bir fitne göndereceğim ki, içlerinde halim olanlar bile şaşkına dönecekler."
HadisNo : 2005

Okudunuz mu?  Kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse boş bir ev gibidir Hadisinde anlatılmak istenen nedir?

Fasil : RİYA BÖLÜMÜ
Konu : Riya Hakkında
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allahu Teala Hazretleri diyor ki: "Ben ortakların şirkten en müstağni olanıyım. Kim bir amel yapar, buna benden başkasını da ortak kılarsa, onu ortağıyla başbaşa bırakırım."
HadisNo : 2006

Okudunuz mu?  Birinin ahını aldım ne yapmalıyım

Fasil : RİYA BÖLÜMÜ
Konu : Riya Hakkında
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Kıyamet gününde, Allah nazarında en kötü olanlardan bir kısmını da iki yüzlülerin teşkil ettiğini göreceksiniz. Bunlar bazılarına bir yüzle, diğer bazılarına da başka bir yüzle giden insanlardır."
HadisNo : 2007

Okudunuz mu?  Uzun süredir mast yapmamak

Fasil : RİYA BÖLÜMÜ
Konu : Riya Hakkında
Ravi : Ammar İbnu Yasir
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kimin dünyada iki yüzü varsa kıyamet günü, ateşten iki dili olacaktır."
HadisNo : 2008

Fasil : RİYA BÖLÜMÜ
Konu : Riya Hakkında
Ravi : Ebu Vail
Hadis : Hz. Üsame (ra) diyordu ki: "Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü bir adam getirilip ateşe atılır. Karnındaki barsakları dışarı çıkar. Onları, eşeğin değirmen taşını dönderdigi gibi dönderir. Derken, cehennem ahalisi etrafında toplanır ve: "Ey fülan, sen dünyada iken (bize) ma`rufu emderip, münkerden nehyetmiyor muydun?" derler. O: "Evet, ma`rufu emrederdim ama kendim yapmazdım, münkeri yasaklardım ama kendim yapardım" diye cevap verir."
HadisNo : 2009

Okudunuz mu?  Denizli'de hangi el sanatları var?

riya örneği , Riyaya örnek

Bu kategoride yer alan Kafirlere Benzemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Riya ile ilgili örnekler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.