Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Allah niçin bizi direk cehenneme veya cennete koymuyor?

Allah niçin bizi direk cehenneme veya cennete koymuyor?

mum
Hocam, Allah niçin bizi direk cehenneme veya cennete koymuyor kısaca bilgi verir misiniz

Allah, adaletlidir. Eğer bizi direk cennete veya cehenneme koysaydı adil sıfatıyla bağdaşmazdı. Bu şekilde insanlara haksızlık olurdu. Cehenneme giden neden imtihan edilmeden cehenneme atıldım sorusunu soracaktı. Bu yüzden sınava tabi tutulmuştur ve bu sınavın sonucuna göre cennete veya cehenneme gidecektir.

Okudunuz mu?  Hak sahibi helal etmemişse üzerinde kul hakkı ile ölen ebedi cehennemlik midir?

Cevap: Allah niçin bizi direk cehenneme veya cennete koymuyor?

ZİREGÜL
yüce Allah sonsuz rahmet ve merhamet sahibidir adaletlidir kimin ne kadar günahı versa sevabı varsa ölçer tartar ve ona göre cezasını yada mükafatını verir yada af eder


Allah Cennete Veya Cehenneme Gireceğimizi Biliyorsa Neden Direk Koymuyor ?

Brokropro
Allah cennete veya cehenneme gideceğimizi biliyorsa neden bizi direk koymuyor ?
Bakın bizim suçumuz yok kaderimiz böyleymiş demiyorum bilmek ve yazmak ayrı şeylerdir bunun farkındayım sadece Allah kimin ne halt olduğunu bilmiyor mu ? e o zaman neden bizi direk koymuyor?
Bazıları demiş ki Allah adaletlidir direk koysaydı kul sorardı …
Yahu Allah biliyor kimin ne olduğunu sadece yaşam olmadan direk koymuş seni kulun sorma hakkı yok ki yaşasaydı da aynı sonuca ulaşacaktı ?
Bu haftaki ödevim bu da …bu soruma düzgün cevap verebilir misiniz ?

Okudunuz mu?  Muskanın islamdaki yeri nedir. Muskanın etkisi var mı?

Not: Ben Allah’a inanıyorum yanlış anlaşılmasın 🙂 sadece böyle bir soru aklıma takıldı …


Yorum: Allah niçin bizi direk cehenneme veya cennete koymuyor?

vel Fecr
Allah teala ezel ve ebeddir.
lefhi mahfuz yazılmış kalem kurumuştur.
Allah teala dilese direk koyar. her insanın ne işleyeceğini bilen odur.
çünkü insanoğlu nankördür. yarın mahşerde ben bunları yapmadım beni neden cehenneme koyuyorsun diyememesi için bu dünyada yaptıkları ona delil olacaktır.
mahşerde ağzına gem vurulur ve ameli işleyen uzuvları konuşturulacaktır, meselesini tefekkür edebilirsin.

Okudunuz mu?  Ölülerin ruhları birbirine kavuşup birbirlerini ziyaret ederek müzakere ederler mi, etmezler mi?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Allah sizi yalnızca CENNET ve CEHENNEM için yaratmadı. Kur’an’da Allah, bana KULLUK etsinler diye yarattım diyor… Dolayısıyla, Cennet ve Cehennem sonraki meseledir.

Allah’a ise bizi niye yarattın, bizden kulluk istedin diye bir soru soramayız. Tıpkı bilgisayarın mühendisine beni niye yaptın demesine benzer…

Okudunuz mu?  İman 70 küsür şubedir

Selametle…


Kayıtsız Üye
Allah seni direk cehenneme koysa diyecektin ki: "Rabbim beni neden cehenneme koydun? Ben ne yaptım ki?" Allah da: "Eğer seni dünyaya gönderseydim sen benim kurallarıma uymayacaktın. O yüzden seni direk cehennem koydum" deseydi burada adaletten söz edilebilir miydi? Allah bizleri dünya hayattından geçiriyor. Bizkendi kararlarımızla hayatımızı dolduruyoruz. Ve hesap gününde karşımızda olan hayat bizim eserimiz olacak. O yüzden Allah’a karşı bir bahanemiz de olamayacak. Allah mutlak adaleti sağlamak için bizi dünyaya gönderiyor.

Okudunuz mu?  İman nasıl tazelenir?

Kuldurdileyen
Allah bizi yarattığında bize sordu. Sınav karşılığında cenneti istermisiniz dedi? Biz onu gördüğümüzde isteriz dedik. Şimdi Allah cennet karşılığında bu kullarına dünya sınavı sözünü verdi mi kullarına? O zaman Allah ın sözünden dönmediğini bir daha görüyoruz. O vaadinden dönmez. Bize ve şeytana dünya süresince mühlet verdi. Biz istedik, O verdi. O sözünden dönmez ki?

Okudunuz mu?  Kişinin güldüğü şey iftira sayılır mı?

O bize bir kısmınızı cehenneme bir kısmınızı direk cehenneme koyayım mı demedi. Eğer Allah la sözleşirseniz onun vaadinden dönmeyeceğini bilin. Cenneti ve cehennemi de ebedi vereceğim dediyse bu sözünden de dönmeyeceğini de bilin. Unuturum sıkılırım sanmayın. Unutmayı ve sıkılmayıda Allah yaratmıştır. Cennettekilre sıkılma olmaz. Ve Allah vaadini de asla unutmaz.

Okudunuz mu?  Batıl inanç ve hurafelerin halk arasında yaygınlaşmasının nedenleri

vel Fecr
Kuldurdileyen kardeş ayetleri sure ismi ve numarasıyla verirsen hoş olur.
bu sayede okuyanlar senin düşüncen olduğunu düşünmez ve yanlış bir cevap vermemiş olurlar.


Brokropro
Kuldurdileyen abi çok saol sanırsam anladım 🙂
(ha bide Ömer Faruk abininkini de sanırsam anladım ikinizde aynı şeylerden bahsediyorsunuz sanırsam ikinize de teşekkür ederim 🙂 )
İkinize de Allah razı olsun abi 🙂

Bu kategoride yer alan Benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmeyecek bu hadis sahih midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah niçin bizi direk cehenneme veya cennete koymuyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.