Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Sizin hayır bildiklerinizde şer şer bildiklerinizde hayır vardır ayetinin anlamı

Sizin hayır bildiklerinizde şer şer bildiklerinizde hayır vardır ayetinin anlamı

mum
Allah’u teala bizlere bu ayette tam bir teslimiyet içinde olmamızı istemiştir.Çünkü bizlere güzel gözüken bir şey aslında kötü olabilir,Kötü olan bir şey ise aslında güzel olabilir bunu ancak Allah bilir. Her şeye karşı sabırla karşılık vermeliyiz.

Okudunuz mu?  Bayanlarda ayaklar mahrem midir? namahrem midir.?

Cevap: Sizin hayır bildiklerinizde şer şer bildiklerinizde hayır vardır ayetinin anlamı

ZİREGÜL
bazen çok kötü bir şey olur ama arkasından daha kötü gelen birşeye engel olur yada daha iyisi için bir tecrübe olur bazen iyi olan birşeyin arkasındanda hüsran çıkar yani Allah herşeyi yerinde doğru yapandır

Okudunuz mu?  Adetliyken Dini Nikah Kıyılır mı?

Şerde Hayır Vardır

Kayıtsız Üye
Sizin hayır sandığınız şer; Şer sandığınız şeyde hayır vardı ALLAH (C.C) bilir siz bilmezsiniz

ben bu sözleri anlamıyorum, şimdi biri mesela bir günah işlese, ozaman vardır bundada bir hayırmı demeliyiz? Yani günahlardadamı hayır var..? Mesela bir insan hapse girse bir günahtan dolayı ve orda kuran okumayı öğrense ozaman bu işlediği günahta hayırmı var ?

Okudunuz mu?  Allah ve ahirete inanmak insana neler kazandırır

Yorum: Sizin hayır bildiklerinizde şer şer bildiklerinizde hayır vardır ayetinin anlamı

Kayıtsız Üye
öyle değil mi bir şeye iyi diyorsun bakıyorsun iyi çıkıyor bir şeye kötü diyorsun binbir musibeti çıkıyor. verilecek örneklerle karıştırmanın alemi yok hayatta da böyle değil mi.

Okudunuz mu?  Çocuklar için de kabir suali var mıdır?

muvaffak
Ayetlerden direkt olarak sonuç çıkarma isteği yanıltıcı olabilir. İnsan, sevap olana/iyi olana ulaşmak için günah olanı/yanlış olanı yapmaz. Bu mantığa da anlamamız gereken iman şekline de aykırı bir durum olur. İnsan güzel ve iyi olanın peşindedir. Bu iyi olanın peşine düşerken istenmeyen olaylar, hesapta olmayan kötülükler olabilir ki bu hayatın akışında olağan bir durumdur. Günah işleyen kişi ayeti refere ederek aslında sonuçta iyi bir iş yaptım diyemez, akleden insan olmanın gereği olarak bu kabul edilemez. Fakat elde olmayan sebeplerle kötülükten iyiliğe dönüşen, iyilikten kötülüğe dönüşen durumlar olabilir. Sorusunu sorduğunuz şey aslında kader ile, fiille alakalı bir sorudur. İnsan, geleceği öngöremediğinden fiillerinin ne sonuca varacağına dair tam emin olamaz. Hayatın idamesi için öngörülmezlikler gerektiğinden de iyilik beklerken kötülük, kötülük beklerken iyilik görmek doğaldır.

Okudunuz mu?  Ölüler için namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
Her şerde hayır vardır.. bu günahlar içinde geçerli midir,?

Burada eski bir olay oldu, bir adam alkol almak için benzincide durdu. O arada yolda büyük zincirleme kaza olmuştu. Şimdi alkol almak ve içmek günah. O zaman günahlardada mı hayır var ?

Okudunuz mu?  Kul hakkı affedilir mi?

misafir1
bir insan günah işleyebilir ancak sonrasında tevbe edebilir veya benzer hatalarına bakıp kendisini bu günahlara düşüren şeylerin kapılarını kapatabilir veya başka günahlarından da kurtulabilir veya aklını başını alıp sadık bir hayat yaşayabilir.


Ensar
İçki almaya giren kişinin yaptığı evet haram bir iştir Allah’a bundan dolayı hesap verecektir. Ancak diğer tarafta bu bir kaderdir Allah kendisinin kaza yapmamasını yazmıştır. Evet o kişi kaza yapmadı Allah onun kaderinde kaza olmayacağı yazılmıştır. Bu bir şermi yoksa iyilikmi bunu Allah bilir biz bilemeyiz.

Bu kategoride yer alan Allah her şeyi en güzel biçimde mi yaratmıştır? Kuranda neden Bazı şeylere çirkin deniyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sizin hayır bildiklerinizde şer şer bildiklerinizde hayır vardır ayetinin anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.