Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Tuvalette namaz kılınır mı ?

Tuvalette namaz kılınır mı ?

mum
Tuvalet, banyo, hamam gibi necis yerlerde namaz kılınmaz. Necis değilse kılınan yer, yine mekruhtur.
Namaz kılmanın şartlarından biri temiz yerde kılmaktır. İbadetin temel şartlarından biri temizlik olduğuna göre bedenimiz, elbisemiz, seccademiz ve mekan temiz olmalı.


Cevap: Namaz tuvalette kılınır mı ?

MECİDİE
böyle yerlerde nasıl namaz kılınabilir Allahın huzuruna burda çıkılamaz Allahın kelamı burda anılamaz bu saygısızlık ve adapsızlık olur namaz değer verilmesi gereken önemli bir ibadettir


Tuvallete Namaz kılınabilir mi ?

Zarifhanım
Merhaba ,
Başlığı görünce belkı yadırgayacaksınız ama çaresiz kaldım . Ben 8 30 / 5 30 saatlerinde masa başı çalışan bir işçiyim . Şirketimizde mescit yok , daha önceden boş bir oda vardı ve oraya karton serip odayı kitleyip namazımı kılıyordum . Ama bu durum bazı kişileri rahatsız etti ve burda kılmamı istemediklerini söylediler. Bende ozaman camiye giderim dedim ama onada müsade edemeyeceklerini söylediler , en yakın camiye gidip gelmem 1 saatimi buluyor . Ben şimdi öğle yemeği saatinde metronun içerisindeki mescite gidiyorum , akşam namazınıda metrobüsteki mescitte kılıyorum . Ama ikindi namazım hep kerahat vaktine kalıyor .Aklıma şöyle bir fikir geldi , Rahmetli Turgut Özalda öyle yapmış . İş yerindeki tuvaletimiz tek kişilik ve L şeklinde . Klozete gidene kadar kısa bir koridor var ve genel olarak hep temiz . Yani yerlerde necaset olmuyor .Zaten herseferinde ıslak mendil ile silmeyi düşünüyorum O kısa koridorda kılsam sizce günah olur mu , bikaç hocaya sordum uygun dediler ama hala içim emin değil , kazaya bırakmak istemiyorum , eğer gün içindekileri kılmazsam Allah diğerlerinide nasip etmiyor . Fotoğraflarıda ekliyorum , yorumlarınızı bekliyorum Allah razı olsun
Tuvalette namaz kılınır mı ?Tuvalette namaz kılınır mı ?Tuvalette namaz kılınır mı ?

Okudunuz mu?  Namazda selam verirken abdest bozulursa

Yorum: Namaz tuvalette kılınır mı ?

bbgbbg
Hocam ben orada kılıp kılamıyacağınızı tam bilmiyorum ama farklı bir noktaya değinmek istiyorum izninizle.Hocam kendinize yeni bir iş bulmaya çalışın.Sizin Allah’a(azze ve celle) olan ibadetinize mani olan yerde durmayın.Size böyle bir tavsiyede bulunabilirim ancak.

Okudunuz mu?  Namazda hatalı okumak namazı bozar mı?

Tevbe
Farzı terketmet büyük günah olduğu için zaruri bir durum söz konusu ise vücudunuzun temiz bir şeye denk geleceği şekilde(necis olmayan) her yerde namaz kılabilirsiniz. Allah işverenlerinize hidayet nasip etsin. Arkadaşımızın dediği gibi mümkünse ben de size farklı bir iş bulmanızı tavsiye edeceğim.

Okudunuz mu?  Sadece ihlas suresiyle namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
merhaba , belki çoğunuz için saçma bir soru olcak. özür dilerim ama. ben yarın bir tatile gidiyorum. ailem namaz kılmıyor. sabah da öğlen de otele giriş yapmıcaz. ben o arada gezerken turla gittiğimiz için ayrılamam. bayan olduğum için de her yerde namaz kılamıyorum. bu gibi bir durumda bir tuvalet bulduğum zaman poşet gibi bir şeyi altıma koyucak şekilde namaz kılailir miyim ? bir de merak ettiğim şey şu tuvaletten kapıyla ayrılan bir yerde namaz kılabiliyoruz ya. Duşakabinlerde namaz kılınabilir mi o zaman?şeffaf bir kapı gidi bir şey sonuçta. meraktan soruyorum biraz da lütfen kaba cevaplar vermeyin.

Okudunuz mu?  Sabah namazından sonra uyumamak için ne yapmalıyım?

bbgbbg
Merak etmeyin turla gitmiş olsanız bile namazınızı kılabilirsiniz.Zaten aileniz bildiği için tur rehberine 1-2 dakka bekle derler acil bir durum olursa siz namaz kılarken.Birde her ne kadar İslami yaşantısı olmayan bir toplum olsakta namaz kılmak isteyene hiçbir tur rehberi hayır kılamazsın demez.Hem müşterisiniz hemde daha önemlisi kendiside müslüman.O yüzden aklınıza ilk tuvalet gibi necis yerler gelmesin namaz için.İnşaAllah kılacağınız yerleri bulursunuz temiz şekilde namazınız kılarsınız.

Okudunuz mu?  Okulda namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Siz bir ihtiyaçtan dolayı kılıyorsanız mecbur kaldıysanız sizin için bir mahzuru olmaz. İhtiyaçsız öyle yerlerde namaz kılmamalı. Namaza dururken, en yeni ve en temiz elbiselerimizi giymeliyiz. Kumar, çalgı aleti, canlı resmi, haç resmi, köpek, cünüp, içki ve sarhoş olmayan yerde namaz kılmalıyız. Allahü teâlânın huzuruna en temiz ve en güzel yerde çıkmalıyız.

Okudunuz mu?  Akşam namazı yatsıya kaç dakika kalana kadar kılınır?

İkinci bir husus, tuvalet denince herkesin hatırına necaset gelir. Çok kişi tiksinir. Yaşlı bir arkadaş anlattı. Babaannesi, köyde musluklar olmadığı için ibrikle abdest alırmış. Arkadaşın annesi, ibriği tuvalete götürüp taharet alır. Babaannesi, (Bu ibrik helâyı gördü. Ben artık bununla abdest alamam) der. En küçük torunu, (Babaanne, ellerin her zaman helâyı, necaseti görüyor. Ellerini de kullanma artık!) der.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken unutkanlık

Bu tiksinme bazı kimselerde olur. Başkasının içtiği bardaktan bile su içemezler. Kimsenin artığını yiyemezler. Onların tiksinmeleri, o işin haram veya mekruh olduğunu göstermez. O kişilerin vesveseli olduğunu gösterir.

Bir ihtiyaç olunca, tuvalette abdest alınır, abdest duaları da okunur. Yer müsaitse orada namaz da kılınır. Tuvalet veya banyo necaset gördü diye, oralar pis sayılmaz. Şayet pislik varsa su dökülüp temizlenir. Torunun dediği gibi, necaset bulaşan eli kesemeyiz. Yıkanan şey temiz olur. El yıkanınca temiz oluyor da, tuvalet yıkanınca niye temiz olmasın? Vesveseli ve cahil kimselerin sözlerine itibar etmemeli. Müsait yer yoksa namazı kazaya bırakmamak için, banyoda veya helâda da olsa, abdest alıp namaz kılmalıdır.

Okudunuz mu?  Cemaat, imama uymak için nasıl niyet etmelidir?

Kayıtsız Üye
Kardeşim neden peki tuvalete girmeden önce bismillah demeliyiz? Neden içerde değilde dışarıda besmeleyi dışarıda zikir etmeyimizi uygun görüyorlar hemde tuvaletde konuşmak bile günah o zaman adam Eline Kuran Alsın tuvaletde okusun yemekde yeşin oh mis gibi yaşasın hemde sunuda söyleyeyim Melekler tuvalete girmez biz işimizi yaparken onlar dışarıda kalırlar, sunuda söyleyeyim bitirmeden tuvaletde uzun kalmak iyi bir şey değil çoğu çin musalatlar bu yüzden oluyor.

Okudunuz mu?  Cuma namazından önce kılınan namaz nedir?

vel Fecr
Melekler tuvalete girer. tuvalete girerken ve çıkarken belirli dualar var bunları okuyabilirsiniz.
koca ev bitti kuranı tuvaletemi soktunuz. tövbe estagfurullah. şeytan mı düşündürüyor size bunları.
kuranın içersindeki ayette buna ancak temizler dokunabilir varken . siz tuvalette hacet giderirken kuranımı düşündünüz ?
böyle birşeyin olmasını size düşündüren nedir ?


tuvalette namaz olur mu, rüyada tuvalette namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Namaz kılmak istiyorum ama üşeniyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuvalette namaz kılınır mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.