Anasayfa
7 Ekim 2021, 23:05
temizlik
Yönetici

Kaplama diş abdeste engel mi ?

Kaplama diş abdeste engel mi ?

mum
Kaplama diş abdeste ve gusül abdestine engel değildir.
Hanefi mezhebine uyanlar bu konuda endişeleri var ise, şafii ve diğer mezhepleri taklid edebilirler.


Cevap: Kaplama diş abdeste engel mi ?

HADİE
kaplama dişin abdeste engel olmadığını söyleyenler olduğu gibi engel olduğunu söyleyenlerde vardır kişinin kafası karışıyorsa bu konuda engellemez diyen şafi veya diğer mesepler taklit edilebilir

Okudunuz mu?  Protez saç abdest geçirir mi?

Kaplama dis gusle engel mi

Kayıtsız Üye
Hanefiyim. Kaplama dis yaptiriyprum. Su an agzimda gecici dis var. Su an gusül alirken o gecici disi cikarmam lazim mi. Bir de kaplama yaptirmadan önce eğer cunupsen gusül olmaz diyorlar doğru mu ?


Yorum: Kaplama diş abdeste engel mi ?

arifselim
Kaplama yaptırmadan önce cünüp olmanın gusle bir engeli olmadığı gibi daha sonra yaptırılan diş kaplamaları gusle engel değildir. Diş tedavisi çok önemli bir tedavidir ve bu bir zarurettir. Bu yüzden bu durumlar gusle engel olmaz. Ayrıca hanefi mezhebi dışında bütün mezheplerde ağzı yıkamak farz değil, sünnettir.

Okudunuz mu?  Tırnakların uzunluğu gusle engel midir?

emre_5757
Selamın Aleyküm hocam benim agzimda birden fazla dolgu var.Bagzilarinin rengi beyaz deil ve ben beyazlatmak için kaplama kullanmak istiyorum agzimin beyaz olmasini istiyorum genelde bu dolgular arka tarafta yani gorunmuyor ama ben yinede istiyorum. Gusul alirken herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almak ne kadar sürer?

Selamın Aleyküm
1.Ben ağzımda birden fazla dolgu var.Bağzılarının rengi beyaz deil bu beyaz olmayan dolgular arka taraftada olsa benim canımı sıkıyor ben bu dişlere kaplama yaptırmak istiyorum gusül konusunda sıkıntı yaşarmıyım?
2.Benim diş dolgusu az bir yerinden kırıldı ve doktor düzeltmiş kırık yeri doldurmuş ama sağlam yerdede dolgu yapışmış bu guslume engelmi?
Cevaplarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Cuma namazı neden sadece erkeklere farzdır?

Hocam ben dolgulu dişi kaplatmak istiyorum renginden dolayı.


mum
< Gusul alirken herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım? >
Diş dolgusunun gusül ile alakası yoktur, diş dolgusu gusül almaya engel değildir. Diyanet fetva heyetine bakabilirsiniz.


osman ünlü, Hanefi dolgu gusle engel mi

Bu kategoride yer alan Gençlerin Gusülle İmtihanı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaplama diş abdeste engel mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.