Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Affedilmeyen günahlar hangileridir?

Affedilmeyen günahlar hangileridir?

mum
Affedilmeyen günahların en büyüğü şirktir yani Allah’a ortak koşmak ve kul hakkıdır. Peygamberimiz sav şöyle buyuruyor ”Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir (Buhari, Rikak, 48) .

Okudunuz mu?  Enstrüman çalmak günah mıdır?

Not: Ölmeden önce şirkten tevbe edenler yine affedilirler.


Cevap: Affedilmeyen günahlar hangileridir?

ASUDE
yüce Allah kul hakkı ile yanıma gelmeyin buyurmuşlardır ayrıca şirk koşmak ve tövbe etmemekte affedilmeyen günahlar arsında en başta yer almaktadır

Bu kategoride yer alan Kredi ile ev almak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Affedilmeyen günahlar hangileridir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.