Anasayfa
18 Temmuz 2021, 20:44
Namazlar
Yönetici

Şafilerde akşam ile yatsı arası kaç dakikadır?

Şafilerde akşam ile yatsı arası kaç dakikadır?

mum
Şafii mezhebinde akşam ile yatsı arası yine hanefi ve diğer mezhepler gibi diyanet takvimine göre belirleniyor.
Eskiden takvim olmadığı zamanlarda 1 saat 10 dakika geçirip kılarlardı ama bu anlayış imkanlar olmadığı zamanlardı buna uymamak gerekir.
En iyisi diyanet takvimidir çünkü işin uzmanları tarafından hazırlanıyor.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken Allah'ın huzurunda olduğumuzu nasıl düşünmeliyiz

Cevap: Şafilerde akşam ile yatsı arası kaç dakikadır?

MECİDİE
ezan vakitleri tüm meseplerde aynıdır bunda bir değişiklik yoktur bu konu ile ilgili sorunları diyanet takvimlerinde cevapları bulabilirsiniz bu takvimler güvenilir bilgiler vermektedir


Yatsı Namazı Vakti Başlangıcı

yburcak
Merhaba,
Uzun süredir yatsı namazı konusunda şu bilgiye sahibiz. Akşam ezanından 1 saat 10 dakika geçtikten sonra şafiiler yatsı namazını kılabilir. Bu bilgiyi doğru mu biliyoruz doğru ise delili var mı. Bu konuda bilgilendirmenizi rica ederim.

Okudunuz mu?  Cuma namazına gidemeyen ne yapmalı?

Yorum: Şafilerde akşam ile yatsı arası kaç dakikadır?

Ensar
Namaz vakitleri mezhepler ile alakalı bir durum değildir her mezhepte vakit aynıdır değişmez. Diyanet bu vakti belirler bizlerde vakte göre hareket etmeliyiz. Vakti girmeyen bir namaz hangi mezhep olursa olsun kılınamaz geçerli değildir. Söylemiş olduğunuz bu bilginin hiçbir kaynağı ve bir dayanağı yoktur. Eski zamanlarda takvim yoktu ve bu anlayışı uygularlardı bir saat on dakika geçmesini bekler öyle namaz kılarlardı ancak bu uygulamaya uyulmaz geçerliliği yoktur.

Okudunuz mu?  Ölünün arkasından günahları için namaz kılınır mı ?

aksam ve yatsi arasi ne kadar, safii mezhebine goreaksam ile yatsi namaz kaç saatir, imami şafii mezhebine göre akşam ile yatsı srasındaki süre

Bu kategoride yer alan Namazda Ağlamak Abdesti - Namazı Bozar Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafilerde akşam ile yatsı arası kaç dakikadır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.