Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:31

Meleklerin nurdan yaratıldığına dair ayetler nelerdir?

Meleklerin nurdan yaratıldığına dair ayetler nelerdir?

mum
Meleklerin nurdan yaratıldığına dair Kur’ân’a ve Sünnete göre melekler, gözle görülmeyen, nurdan (ışıktan) yaratılmış olmalarına rağmen, Cenab-ı Hak onlara, gerektiğinde diledikleri kesif cisimler ve insan şekline girerek görünme gücünü bağışlamıştır (M. Said Ramazan el-Butî, Kübrâl-Yakîniyyât el-Kevniyye, s. 271-278; A. A. Aydın İslâm İnançları, I, 402-403)..
Meleklerin nurdan yaratıldığına dair sahih rivayetler vardır.Müslim’in sahihinde aktarıldığına göre;
Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: Melekler nurdan; cinler dumansız ateşten/alevden; insanlar ise size anlatıldığı gibi topraktan yaratılmıştır. (Hadisin kaynağı: Müslim, Zühd 10/h. no: 2996).


Cevap: Meleklerin nurdan yaratıldığına dair ayetler nelerdir?

HADİE
melekler ile ilgili bir çok ayet kuranı kerimde vardır ayrıca meleklere iman imanın şartlarındada vardır onlar nurdan yaratılmışlardır günahsızlardır ve günah işleme olasılıklarıda yoktur

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşu uğursuz mudur ?

meleklerin nurdan yaratıldığına dair ayetler, meleklerin nurdan yaratildi ile ilgili ayetler, melekler nurdan yaratildi ayet

Bu kategoride yer alan Evleneceğin kişiyi rüyada görme duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meleklerin nurdan yaratıldığına dair ayetler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.