Anasayfa
25 Eylül 2023, 20:35

Oyundan para kazanmak haram mı ?

Oyundan para kazanmak haram mı ?

mum
Oyundan para kazanmak caiz mi?

Oyun içeriğinde islama aykırı bir durum yoksa kazanç helal, kumara teşvik ve uygunsuz görüntüler varsa kazanç haramdır.


Cevap: Oyundan para kazanmak haram mı ?

ASUDE
aslında bu oyunun ne olduğuna bağlıdır kumar ve benzeri oyunlarda oynamak çok günahtır bunlara rızkını yatırmak ve emeksiz para kazanmaya çalışmak kabul edilemez

Okudunuz mu?  Eşler kaç ay birlikte olmazsa nikah düşer?

Oyun

arayış
ben İngiltere sunucusunda online oyun oynuyorum ve oyundan para kazanıyorum ama kumar şeklinde değil oyunda kimseye engel olmayacak kimsenin gelip kesmediği oyun yaratıklarını kesiyorum.yaratıkları keserken bilgisayar programı kullanıyorum yani hile.normal bir oyuncu bu yaratıkları bilgisayar başında durarak keser ama ben programı açıyorum ve kimsenin gelip uğramadığı yerlerdeki yaratıkları bilgisayar başında durmadan kesip para kazanıyorum ve sitelerde kimsenin dengesini bozmayacak şekilde (yani fiyatı ne aşağı nede yukarı çekmeden sabit satıcılara satıyorum) bu para helal mi haram mı yardımcı olur musunuz lütfen

Okudunuz mu?  Zikir çekerken ne söylenir?

Yorum: Oyundan para kazanmak haram mı ?

arifselim
O oyun helal bir oyun olabilir ama oyunda belirlenen şartların kuralların dışına çıkarak oynarsan bu hile olur ve hile ile kazanmak caiz değil haram olur. Buna dikkat etmek zorundasın.


TövbeEdenKul
Çalışmadan çaba sarfetmeden kazanan para haramdır..Peygamberimizin şöyle hadisi vardır;

Okudunuz mu?  Kapanıp tekrar açılmanın günahı nedir?

"Helâl ve haramın belli olduğu ortadadır. Bu ikisinin arasında insanların çoğunun helâlmı, haram mı diye şüpheye düştükleri şeyler vardır. Şüpheli şeylerden kaçınan müminler, dinini, ırz ve namuslarını selâmete çıkarmış olurlar."

Başka bir ayetle..

Ey iman edenler! Allah’ın size helal kıldığı temiz şeyleri haram saymayın. Ve aşırı da gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez. (MAİDE/87)

Okudunuz mu?  Fetvayı kimler verir? fetva neye denir?

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm ben bir oyun oynuyorum para ile aldim oyunu oynadikça yada şansa bize eşyalar veriyo ve bu eşyalari gerçek paraya başkalarina satabiliyoruz bende eşya koymuştum satilmiş fakat harammi diye tereddütte kaldim oyundan kasa gibi eşyalar geliyor ve anahtarlar var istersen kasayida anahtarida satin alabiliyorsum ve kasayi aciyorsun eşya cikiyo bende bu kumara girer diye korktum ne yapmalıyım.teşekkürler

Okudunuz mu?  Balkonda köpek beslemek günah mı?

mum
Oynadığınız oyun, İslam inandıcına uygun ise oyun içi aldığınız uygulamalar yada hediyeler caizdir Satabilirsiniz.
Şayet oynadığınız oyun dini inanca uygun değilse bu durumda oyunu oynamanız dahi uygun değildir.


Aahil7
Hocam merhaba 2 sorum var

1.Ben youtube korsan oyun videosu yüklesem ve para kazansam bu para caiz olur mu ?

Okudunuz mu?  Üvey kardeşlerle miras paylaşımı

2.Oyun oynarken bu oyunun kartları var hepsinin fiyatı farklı ben oyunu oynadıkça bu kartlardan rastgele düşüyor geri kalan kartları satın aldıp seti tamamladığınızda level atlıyorsunuz ama level atlamayıp o düşen kartları satabilirsiniz benim bu kartları satmam caiz olur mu ?


youtubeden para kazanmak

Bu kategoride yer alan Sadece resmi nikah yeterlimidir. Dini nikah yapmak şart mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyundan para kazanmak haram mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.