Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:49
isim
Abone

Sena ismi kuranda nerde geçiyor?

Sena ismi kuranda nerde geçiyor?

mum
Kuranda sena isminin geçtiği ayet Nur suresi 43. ayettedir.

Bir hadisi şerifte ise çoğul şeklinde "Allàhümme lâ uhsî senâen aleyke, ente kemâ esneyte alâ nefsik. … geçmektedir. Kızlara daha çok verilmesine rağmen erkeklere de verilebilen isimlerdendir.

Okudunuz mu?  Arapça Türkçe İsimler

Cevap: Sena ismi kuranda nerde geçiyor?

HADİE
sena ismi kuranda geçmektedir arapça kökenli olan bu ismi kız çocuklarına verilmektedir çok tercih edilen bu isimin anlamıda güzeldir övülmüş ışık parıltısı anlamına gelmektedir


Cevap: Sena ismi kuranda nerde geçiyor?

Kayıtsız Üye
merhabalar ben senaaaaaaaaaaa 6.sınıfa gidiyorum

Okudunuz mu?  Ecem İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Yorum: Sena ismi kuranda nerde geçiyor?

arifselim
Nur Suresi 43. Ayeti kerimede Sena kelimesi geçmektedir. Bu ismin verilmesi caizdir. Çok parlak ve şiddetli bir ışık anlamındadır. Genellikle kızlara verilir ama her iki cinsiyete de verilebilir.

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُزْجِي سَحَابًا ثُمَّ يُؤَلِّفُ بَيْنَهُ ثُمَّ يَجْعَلُهُ رُكَامًا فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ وَيُنَزِّلُ مِنَ السَّمَاء مِن جِبَالٍ فِيهَا مِن بَرَدٍ فَيُصِيبُ بِهِ مَن يَشَاء وَيَصْرِفُهُ عَن مَّن يَشَاء يَكَادُ سَنَا بَرْقِهِ يَذْهَبُ بِالْأَبْصَارِ ﴿٤٣﴾

Okudunuz mu?  Anlamı Yanlış Bilinen Kız İsimleri

Arapça Yazılışı

E lem tera ennallâhe yuzcî sehâben summe yuellifu beynehu summe yec’aluhu rukâmen fe terâl vedka yahrucu min hılâlihî, ve yunezzilu mines semâi min cibâlin fîhâ min beredin fe yusîbu bihî men yeşâu ve yasrifuhu an men yeşâu, yekâdu senâ berkıhî yezhebu bil ebsâr(ebsâri).

Okudunuz mu?  Akın İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Türkçe Anlamı

Görmez misin ki Allah, bulutları sürmede, sonra onları birbirine katıp birleştirmede, sonra yığın haline getirmededir. Görürsün ki bulutlardan yağmur yağmadadır ve gökte dağ gibi yığılmış bulutlarda dolu var, bunları yağdırmadadır da dilediğine âfetler vermededir, dilediğine de isâbet ettirmemede. Şimşeğinin parıltısıysa neredeyse gözleri alacak.

Okudunuz mu?  Zekeriya isminin anlamı ve arapça yazılışı

sena ismi kuranda geçiyormu, sena kuranda nerde geçiyor, kuranda sena isminin anlamı

Bu kategoride yer alan Damla İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sena ismi kuranda nerde geçiyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.