Anasayfa
17 Haziran 2021, 6:29

İçki içen 40 gün içinde ölürse imanı ne olur?

İçki içen 40 gün içinde ölürse imanı ne olur?

mum

içki içen 40 gün imanı gider anlayışı ile ilgili hadis vardır.

İbn Ömer’den (ra) rivayete göre, şöyle demiştir: Kim, sarhoş olmasa bile içki içerse, midesine ve damarlarında şaraptan bir damla bulunduğu sürece namazı kabul olunmaz. O halde ölürse kâfir olarak ölür. İçki içip sarhoş olan kimsenin kırk gün namazı kabul olunmaz o durumda ölürse de kâfir olarak ölür. (Nesai)

Okudunuz mu?  Medine Devri ile ilgili sorular ve cevapları

Cevap: İçki içen 40 gün içinde ölürse imanı ne olur?

HADİE
bazı hadislerde ve bazı konularda rivayetler vardır bu durumla ilgili kesinlikle içkiden uzak olunmalıdır imanın kaybına sebep olan budurum ölüm o vakitte gelirse imansız olarak göçülür


içki içen 40 gün içinde ölürse, iski icen bir insan 40 gün içinde ölse ne olur, içki içmek 40 gün

Bu kategoride yer alan İçkili ölen imansız mı gider başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçki içen 40 gün içinde ölürse imanı ne olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.