Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:38

İçkili ölen imansız mı gider

İçkili ölen imansız mı gider

mum
İçkili ölen imansız ve günahkar olarak gider.

İçkili iken ölen kimsenin, imansız olarak ölme tehlikesi vardır.

İbn Ömer’den (ra) rivayete göre, şöyle demiştir: Kim, sarhoş olmasa bile içki içerse, midesine ve damarlarında şaraptan bir damla bulunduğu sürece namazı kabul olunmaz. O halde ölürse kâfir olarak ölür. İçki içip sarhoş olan kimsenin kırk gün namazı kabul olunmaz o durumda ölürse de kâfir olarak ölür. (Nesai)

Okudunuz mu?  Sakin olmak için ne yapmak lazım?

Cevap: İçkili ölen imansız mı gider

HADİE
bu rivayette içkinin ne kadar kötü bir şey olduğu ve nelere sebep olacağı söylenmektedir bu yüzden bu illetten uzak durmak gerekir şayet imanı etkilemektedir


içkili ölen insan kafirmidir

Bu kategoride yer alan Ölmek istiyorum ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçkili ölen imansız mı gider Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.