Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

Allahın varlığı hakkında şüpheye düşmek

Allahın varlığı hakkında şüpheye düşmek

Fetva Meclisi
Allah’ın varlığı hakkında şüpheye düşüren en büyük düşman şeytandır. Şeytan vesvese vererek iman yönünden biz insanları uçuruma atıyor. Halbuki Allah’ın varlığı hakkında binlerce delil mevcuttur. Allahı tanımanın sayılamayacak kadar çok delil ve işaretleri insanın yaratılışında, fıtratında mevcuttur. Bunlardan birkaç örnek: İnsan fıtratı ve vicdanı her nimetin mutlaka şükür istediğini bilir. Bir peygambere kavuşmuş ve hidayete ermişse şükrünü Allah’a yapar. Aksi halde batıl mâbutlara tapar. Bu tapma insan vicdanın insanı zorlamasıyla gerçekleşir. Güzelliği takdir hissi de insan fıtratında mevcuttur. Sergiler, fuarlar bu his ile gerçekleşir. İnsan bu yaratılışının gereği olarak, şu sema yüzünde sergilenen yıldızları, zemin yüzünde boy gösteren çiçekleri, ağaçları, ormanları dolduran ceylanları, aslanları, denizlerde kaynaşan balıkları seyretmek ve onlardaki İlâhî sanatın mükemmelliğini takdir etmek durumundadır.


Cevap: Allahın varlığı hakkında şüpheye düşmek

ASUDE
çoğu müslümanın bile başına gelen bir durumdur şeytan öyle bir zamanı beklerki kişinin boşluğundan faydalanır ve aklını böylesine şeylerle doldurur sağlam durmak ve bu düşüncelere kulak vermemek gerekir

Okudunuz mu?  Meleklere İman Ayetleri

Yorum: Allahın varlığı hakkında şüpheye düşmek

Kızıl elma
İyi akşamlar. Ben geçmişte, dinim konusunda şüpheye düşmek gibi bir hata işledim. Ve şöyle dua etmeye başladım;
"Rabbim, eğer yanlış yoldaysam beni doğru yola, doğru yolda isem de bu yolda ilerlememi nasip et."
Sonrasında pişman oldum, lakin tevbe etmedim. Şimdi ben günah işlemiş miyim?

Okudunuz mu?  Güçlü İmanın Belirtileri

Yorum: Allahın varlığı hakkında şüpheye düşmek

emirhan uysal
Bizler doğruyu bilmez yanlışı da görmez insanlarız.Burası doğru ise Rabbim sizi buraya yazmayı nasip etmiş.Günahlar temizlenebilir ancak imanı kuvvetlendirmek tövbeye bakar.Siz tövbe edin.Günah kusurdur.Kusursuz olan Allahtır.Kusurunuzu örter de size iyisini nasip eder 🙂

Okudunuz mu?  İncildeki 333 çelişki

Kızıl elma
Çok teşekkür ederim. Rabbim inşAllah dinimizi, en doğru şekilde anlayıp, yaşayabilmeyi nasip eder. Çünkü dinimizi bilmeyen bazı kimseler biz müslümanların yaşantısına bakınca, doğru olanın bizim yaşadığımız gibi olduğunu düşünüp, dinimize ısınamıyorlar. Evet bu, yeterince araştırmadıkları için, onların suçu olabilir. Lakin ben, iyi yansıtamadığımız için, bizim de suçumuz olduğunu düşünüyorum. Yorumumda düzeltmem gereken yerler varsa, lütfen söyleyin ki düzelteyim veya sileyim.

Okudunuz mu?  Kaza-Kader (İslamda Kader ve Kaza Kavramları)

emirhan uysal
İslam Sünnet ve Kurandan başka bir şey değildir.Bizler Hz.Muhammed (s.a.v) ümmeti olarak gerçekten hakedilecek işler yapmıyoruz.Günah işlenir ama açıkta da zina edilip buna aşk denmez.İnsanlar artık doğruyu bilmez olmuş.Yol birdir.Değiştirecekte yoktur.yoldan sapmış kimseler için de bir şey yapamayız.

Okudunuz mu?  Berzah hayatı ne demektir?

Allahin varligi hqkkinda supheye dusmek ginahmi, Allahinvarligi, Allah

Bu kategoride yer alan Melekler ve Görevleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahın varlığı hakkında şüpheye düşmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.