Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti alamıyorum ne yapmalıyım

Gusül abdesti alamıyorum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Ben gusül alamıcak durumdayım aşı oldum izin verilmiyo ama cünupum bu durum nasıl olur


Cevap: gusül abdesti alamıyorum ne yapmalıyım

Fetva Meclisi
Tıbbi Mazeretten dolayı Gusül abdesti alamayacak durumda olanalar teyemmüm abdesti alırlar. Tıbbi engel kalktıktan sonra normal olarak tekrardan guslünüzü alabilirsiniz.


Tedavi Görüyorum Gusül Abdesti Alamıyorum

Songul
Yardım edin kafayı yemek üzereyim.banyoya girmeden önce euzu besmele çekip sol ayakla giriyorum. ezuzu besmele çekip niyet edip sonra ağzıma burnuma şu versem bütün vücudumu köpükleyip yıkasam sonunda da çok şükür deyip sağ ayakla çıksam gusül abdesti almış olur muyum. birde bu tırnakların üzeri tek tek ovalanmalıymış ve tırnak içleri yıkamalıymış öylemi yardım edin.

Okudunuz mu?  Erkek boşaldığında ama kadında boşalmazsa gusül abdesti gerekir mi

Yorum: Gusül abdesti alamıyorum ne yapmalıyım

ACİLSERVİS
Öncelikle farz ne demek ve sünnet ne demek öğrenmen gerekir. Sonra hangi davranışın sünnet hangilerinin farz olduğunu öğreneceksin. Farz olan yani yapmak zorunda olduğun ağza ve burna su verip tüm vucudu temiz su ile yıkamandır. Hangi ayakla girip çıkacağın ve diğer davranışlar sünnettir yapmadığın zaman guslüne bir zararı olmaz. Tırnaklarını kısa tut dönüp bakman bile gerekmez.
Şu ayakla çıksam guslüm kabul olur mu sözünden guslü kitaptan okumadığın anlaşılıyor. Dinini bir soru ile öğrenemezsin. Her Müslümanın ilmihal kitabını okuması zorunludur. Mutlaka guslün sünnet ve farzlarını öğren.

Okudunuz mu?  Cenaze yıkayan kişi gusül almalı mı

Songul
Ben gusül abdesti alamadığım için tedavi görüyorum yani ağza şu verip burna şu verip bütün vücudumu köpükle yıkasam guslüm kabul olur öylemi.tırnakların içlerinin ve üstlerinin ovalanmasına gerek yok doğru mu anladım.çok vesvese yapıyorum.


ACİLSERVİS
Evet ağza ve burna su verip bütün vücudunu temiz su ile köpükle değil yıkamakla guslün geçerli olur.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almasam ne olur

Songul
Anladım.peki gusulde ayakları bileklere kadar yıkamak kulakları mesh etmek gibi şeyler yok değil mi bunlar hep sünnet ya da başımızdan
Sağ omzumuzdan sol omzumuzdan 3 kere su dökmek hep sünnet değil mi her yerimizi normal nasıl yıkıyorsak öyle yıkasak olur mu birde niyet ederken niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya diyorum doğru mudur

Okudunuz mu?  Dişlere tel taktırmak gusle engel olur mu

ACİLSERVİS
Suyun altında iken bir şeyi meshetmek kulağına saçma gelmiyor mu? Üç kere dökmek te öyle. Üç kere yıkamak olacak. İlmihalin kendisinden sünnet farzları öğrenme zorunluluğun var. İlmihalden oku ve sonra aklına takılanları gelip sorabilirsin. Bu tarz sorularla öğrenemezsin.


Songul
Bendeki ilmihalde sağ sol omuz ve baştan şu şu dökmek yıkamak sünnet yazıyor.sünnet olduğuna göre yapmak zorunda değiliz o zaman.ya da birer kere şu döküp yıkasakta olur sanırım.abdest almam 1 saat sürüyor ve çok zorlanıyorum.kısaltmaya çalışıyorum şu israfı çok yapıyorum ama elimde olmuyor.
3 kere ağza üç kere burna şu versek sonrada bütün vücudu normal nasıl yıkanıyorsak o şekilde yıkasak olur mu. yani sağ sol omuzdan ve baştan şu dökmesek. direk suyun altına girip normal yıkansak yani.çok özür dilerim kusura bakmayın vesvese çok zor bir hastalık bunaltıyorsam tekrar özür dilerim

Okudunuz mu?  Güsül abdestinde ağza ve burna su çekmek

ACİLSERVİS
Guslün tarifi şudur: Ağza ve burna su verip tüm vücudu yıkamaktır. Daha nasıl söylenebileceğini bilmiyorum.
İlmihal kitabın da var şartları sünneti ve farzları iyi biliyorsun.


Songul
Tamam.ağza burna en az bir kere şu verip tüm bedeni normalde nasıl yıkıyorsak o şekilde yıkayıp güslumu alicam.bu şekilde alınan gusül kabul olur mu ?sabrınızdan ötürü Allah sizden razı olsun.teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Büyük abdestimden gelen yapışkan sıvı gusül gerektirir mi

ACİLSERVİS
Kabul edecek olan Allahtır bize düşen şartları yerine getirmektir. Ben şartı söyledim.

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti hakkında. vesvese oluyorsa ne yapmam gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alamıyorum ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.