Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:21
Namazlar
Yönetici

Namazda selam vermek ne anlama gelir

Namazda selam vermek nedir

sehervakti
1)Abi ben selam vermek değilde sadece,mesela olay selam verirken başıma geldi esselamu derken o m kısmını illa bastırmamız gerekmi, böyle hani anlık bişey isteyerek olmasada baze,n azımdan yuvarlak biçimde çıkıyor yani tam belirgin çıkmıyor bu m harfi, böle olur mu namazım?
2)selam verirken zorunlu olan kısım esselamu mu?yoksa esselamu aleykum mu?

Okudunuz mu?  Hangi vakit namazlarında imam sesli okur?

Cevap: Namazda selam vermek nedir

musab
Hanefi Mezhebinde selamın vacip olan kısmı esselam,Hanbeli,Maliki ve Şafi Mezheplerinde selamın farz olan kısmı esselamu aleykumdur.

Bu arada sen benim imzamdaki siteye bakmadınmı?Çünkü bu konuyu ben orda Dört Mezhebe göre de yazdığımı hatırlıyorum.


Cevap: Namazda selam vermek nedir

sehervakti
bakmadım abi bide 1.soruyu alırsak 🙂

Okudunuz mu?  Ettahiyyatü ye oturdugumuzda parmağımızı yukarı doğru kaldırmak gerekirmi

Cevap: Namazda selam vermek nedir

musab
Birinci soru benim alanım değil.Dikkat ettiysen o tarz sorulara hiç cevap vermemişimdir.Çünkü o tarz sorular için anlam bilgisi gerekiyor.Yani Arapça bilen hocalar cevaplasın.

Bence incele siteyi.Büyük emek harcanıyor bilgileri yazmak için.Ayrıca bu sorduğun/soracağın soruların cevaplarını bulabilirsin.

Okudunuz mu?  Şehadet parmağı hangi parmaktır?

sehervakti
abi orda anlam bozuldu mu demedim bir baksan diyorum ki o harfi çıkardık ama belirgin çıkarmadım belirgin olmadan çıkardım ama bir ağız hareketim oldu o harf için vaziyet bu,bu durumda alur mu acep 🙂


Fetva Meclisi
Mükellefin namazda selam vermesinin anlamı hakkında bir haidis-i şerifte Müslim’in Cabir b. Semüre’den rivayet ettiğine göre Resulullah(sav) şöyle buyurdu: Sizden birinizin elini uyluğuna koyması, sonra da sağında ve solundaki kardeşlerine selam vermesi yeterlidir (Müslim, Salat, 120-121) Selamın manası şudur; selam veren kimse adeta şöyle diyor: Benden size bir zarar gelmez. Benden taraf siz selamettesiniz. Allah’ın Selam ismine mazhar olun; selamette kalın! Melek, insan ve cin olarak sizi rahatsız edecek bir günahı, bir yanlışı yapmam. Hepimiz Allah’ın kullarıyız ve kardeşiz..

Okudunuz mu?  Namazdan sonra tesbihat yapılmadığı zaman günah olur mu?


HADİE
namazda selam vermek namazın kurallarındandır bu selam cemaate ve meleklere verilir bazı hadislere göre tek başına kılındığında meleklere verilir Allahın selamı verilir ve iyi niyet anlatılır


namazda selam, Namazda neden selam verılır, Allah

Bu kategoride yer alan Berat kandilinde 100 rekat namaz nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda selam vermek ne anlama gelir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.