Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Sınavda kopya çektim ne yapmalıyım?

Sınavda kopya çektim ne yapmalıyım?

mfykrl
arkadaşlar iyi akşamlar aklıma takılan bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum 2010 kpss sınavına girdik ben önümdeki kişiden haberi olmadan biraz matematik sorusu geçirdim ne kadar doğru çıktı bilmiyorum ama sadece matematik ve sonuçta 78 puan aldım bu puan atanmama yeter mi yetmezmi o zaman bilmiyodum ama içim rahat değildi kpss tercihlerde atanma şansım olsada atanmayacaktım tercih yapmayacaktım yapmadımda ancak bunu kadir gecesinde camiye gittigimde imama sordum ve bu puanla polisliğe başvursam olurmu dedim bu puan ordada kullanılacak hani yüzdesi falan alınıyo ya neyse hoca bana başvur dedi bende polis oldum belki 78 degilde 60 alsam yine olacaktım polis giriş puanı 60 dı polisliğe sporu falan harika yaptım sonuçta polis oldum ve 5 senedir polisim ama bazen aklıma çok takılıyor tövbe istiğfar çok ediyorum ama yanlış olduğunu düşünüyorum sizce benim durumum ne olacak kul hakkına girdimmi belki o zamanlar dinime bu kadar da düşkün değildim aklım kesmiyodu ama şimdi hani derler ya içim huzursuz oluyor benim yerime belkide polisliğe başka bir arkadaş girecekti o kişiyi bulma imkanım da yok inanın çok üzgünüm napmam lazım acaba… meslegi bıraksam birine faydası olurmuki…

Okudunuz mu?  Hatme i tehlil kaç defa tevhid (la ilahhe illelah) okunur?

Cevap: Bilemiyorum napsam

Venüs
Günahkarasın ve dahi kul hakkı içinde

Doğrusu sen kendine zulm edenlerden olmuşsun
Kim bilir belki de Allah’ın seni rızıksız bırakacağından korkmuşsun
Hata yapmam diyemez en nihayetinde Ademoğlusun
Öyle ise artık sen bu meslekten kazandığını kendin için ve dahi yoksul kardeşlerin için,ailen için hayırlarda harca da
O gün geldiğinde
Hem Allah,hem kul hakkına girdiğin kardeşlerin razı olsun
Acı çeken şu vicdanın rahat uyusun
Yapamaz mısın sen bunu?
Öyle ise bırak sen bu mesleği elbet rızıkını başka yerde de bulursun
Belli olmaz nefsine ağır gelir bilinmez ey can,nefsin ile imtihan olursun
O zaman tövbe et,aç elini aff dile O Rahmandan kal mesleğinde
Kazandığını hayırda kullan
Elinden geldiğince kendini ve aileni ihmal etmeden
Allah’ı Rahman ve Rahim buulursun
Allah seni affetsin,elbet doğru bir hareket değil,kul hakkı neticede bu,o gün yanlış olanı seçtin ama bugün doğru olanı yapmakla yükümlüsün artık Allah ayaklarını kaydırıp sıratımüstakimden ayırmasın
inşaAllahuRahman(c.c)
amin…

Okudunuz mu?  Namazını orucunu ve imanını bildiği halde evli insan ile zina edene ne söylenmelider? (Detay)

Ahzap 5/……. Ve hata ettiğiniz şeylerden dolayı sizin için günah yoktur. Fakat kalplerinizin taammüden (kasten) yaptırdığı şeylerden (günah vardır). Ve Allah Gafur’dur (günahları sevaba çeviren), Rahîm’dir (Rahîm esmasıyla tecelli eden).

Kazandığını hayırda,kendin ve ailen için de kullan da
Gafur olan Allah günahlarını sevaba çevirsin…

Okudunuz mu?  Namazın içinde niyeti unutmak

Kul hakkı olduğu bilmeyerek kopya çektim

tarcin
Selamün Aleyküm Hocam ;

Size bir soru soracağım ben şu anda 8. sınıfa geçtim 7. sınıfta ise sınavlarımda hepsinde olmasa da bazılarında arkadaşımdan cevabı istiyordum ama bütün sinavlarimada çalışarak gidiyordum fakat cevabimdan emin olmak için cekiyordum ama sonradan öğrendim ki bütün öğrencilerin kul hakkına giriyormuş ben sadece sınıf arkadaşlarımın kul hakkına girer sanıyordum ama değilmiş bir daha yapmayacağım diye Tevbe ettim hocam ne olur yardım edin sürekli ağlıyorum.

Okudunuz mu?  Çocuğu aldırmanın vebali nedir ?

Yorum: Sınavda kopya çektim ne yapmalıyım?

mumsema
Kopya çeken kul hakkı işler ama yapacak tek bir şey var oda Allah’a karşı tövbe etmektir.


tarcin
Ama hocam gerçekten bilmiyordum ya 😭

Bu kategoride yer alan Cin suresini okumanın insana ağır geleceği hakkında bazı şeyler duydum bu ne kadar doğru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sınavda kopya çektim ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.