Anasayfa
18 Temmuz 2023, 18:23
missa1
Abone

Avret yerindeki kıllar ne kadar uzun olursa gusle mani olur

Avret yerindeki kıllar ne kadar uzun olursa gusle mani olur

can56
1)gusül abddestinde 1 defa agız ,burun vs almak farz mıdır?

2)istimna yaptım.sonra tuvaletimi yaptım.ilk önce banyomu yapıp abdest aldım.çıktıktan sonra peçetede meni çıktı mı bilmiyorum.çıksa bile gusulü tekrar almam gerekir mi?

3)avret mahallindeki kıllar ne kadar uzun olursa günah gusüle mani olur mu guslü bozar mı ?

Okudunuz mu?  Allah sana iki katını versin demek günah mıdır

4)dün masturmasyon yapmıştım.bu günde kalktım kilodumda bir idrarla karışık hem sarı hem beyaz bir şey gördüm.çok fazla büyük değildi.görünüyordu çok da büyük değil çok da küçük değildi.kokuyordu.bu meni mi şimdi anlayamıyorum.acaba yatarkende çorabımı falan çıkarıyorum giysilerimi de.üşüttüğüm için mi böle oluyor anlamadım.bu mezi mi meni mi.bunun için ürolojiye bile gittim hap bile kullandım faydası hiç yok.ne yapacam ben.2-3 defa gittim bazıları psikolojik diyor.lütfen yol gösterin

Okudunuz mu?  Kuranda cennette kadınlara ne vaad ediliyor ?

BİRDE LÜTFEN ALINTI OLMASIN MENİ VE MEZİYİ KARIŞTIRDIĞIM İÇİN SORUYORUM SADECE.DİĞER SİTELERDEN DE OKUDUM
SİZLERDEN YORUM İSTİYORUM SADECE.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER….


Cevap: Gusulle ilgili

Tolga0506
1) Tam bilmiyorum ama sanırım farzdır. En iyisi tam olarak abdesti almaktır.

2) Hayır, çünkü o sonradan çıkan mezidir ve mezi kendine çıkabilir. Boşalma sırasında fışkırarak çıkan "meni" gusül gerektirir. Yani mezi gusül gerektirmez!

Okudunuz mu?  Mevlevilik zikirleri

3) Bozmaz ama kessen iyi olur…

4) O rüyada çıkan fazla menidir. Gusül gerektirir ve ergenlik çağındaysan olur diye biliyorum. Ayrıca mastürbasyon gibi değildir, insan sağlığına zararı olmaz.


Cevap: Gusulle ilgili

Kayıtsız Üye
fazla meni ama arta kalanlar öbür gün çıkıyor.önceden gusül almıştım.hep bir daha mı alacam?

Okudunuz mu?  Dinen emzirme süresi nedir kız erkek emzirme süresi farklımıdır?

Cevap: Gusulle ilgili

can56
işte neden öle bu 18 yaşındayım.yaparken meni çıktı tamam bir kısmı çıktı ama bir kısmı organımın içinde kaldı meni.tuvaletimi yaptım guslumü aldım.sonra yattım sabah birazcık daha çıkmış kiloduma.ne yapmam gerekir peki bundan sonra.lütfen yol gösterin hep mi gusül alacağım????

Okudunuz mu?  Allah kötü işler yapmayan kötü söz söylemeyen kafirleri kendi yoluna çeker mi?

umutlucan
< işte neden öle bu 18 yaşındayım.yaparken meni çıktı tamam bir kısmı çıktı ama bir kısmı organımın içinde kaldı meni.tuvaletimi yaptım guslumü aldım.sonra yattım sabah birazcık daha çıkmış kiloduma.ne yapmam gerekir peki bundan sonra.lütfen yol gösterin hep mi gusül alacağım???? >
boşalma dan hemen sonra gusül alınmaz belli bir müddet beklenmeli ve idrar yapılmalıdır aksi taktirde meni kalır ve daha sonradan damla damla çıkabilir.

Okudunuz mu?  Tavşan yemek caiz mi?

Sabri
< ne yapmam gerekir peki bundan sonra.lütfen yol gösterin hep mi gusül alacağım???? >
Yeni bir gusül almana gerek yok


can56
son olarak şunu söylüyorum bunun cevabını alsam yeterli tam anlamadım.şimdi örneğin bugün yaptım istimna.bir kısmı çıktı.işte guslü aldım.diğer meni ise yarın yatarken sabah çıktı.arta kalan meni için tekrar guslül almama gerek yok öle değilmi ????? tek bununda cevabını alayım yeterli şimdiden

Okudunuz mu?  Kuranı kerimi yeni okumaya başlamış bir kimse hatim indirebilir mi?

bugün yaptım istimna.bir kısmı çıktı.işte guslü aldım.diğer meni ise yarın yatarken sabah çıktı.arta kalan meni için tekrar gusül almalı mıyım?

Bu kategoride yer alan Geçmiş yıllarda ödenmeyen zekatlar şimdiki ile birlikte mi ödenir hesaplaması nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Avret yerindeki kıllar ne kadar uzun olursa gusle mani olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.