Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Mus’ab ve ammar isminin anlamı

Mus’ab ve ammar isminin anlamı

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum,
Ben mus’ab ve ammar isminin anlamini öğrenmek istiyorum


Cevap: Mus’ab ve ammar isminin anlamı

Hasan
< erkek evladımız dünyaya gelecek. İsim olarak Musab ismini koymak istiyoruz >
Mus’ab isminin anlamı nedir? : Zor. Güçlü, dayanıklı. Ashabdan ünlü şehid Mus’ab b. Umeyr’in adıdır. Musab, artık toplumumuzda alışıldı. Kullanılabildiğini görüyorum. Tavsiye de ederim, dua da ederim size.

Okudunuz mu?  Bir mülkün satılması için dua türkçe okunacak dua

Ammar isminin anlamı nedir? : 1. Memur eden. 2. Bayındırlaştıran. (bkz. Amir). – Ammar b. Yasir. Sahabeden. İlk müslüman olanlardandır. Çok işkence gördü. Habeşistan’a hicret etti. Annesi ilk İslam şehidcsi Sümeyye (r. anha)’dir.


musab ne demek, musab anlamı, musab isminin anlamı nedir

Bu kategoride yer alan Kuranı Kerimdeki 6 Şifa Ayeti Arapça ve Türkçe Yazılışı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mus’ab ve ammar isminin anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.