Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

Meleklere neden iman ederiz

Meleklere neden iman ederiz

mum
Meleklere iman etmemizi Allah Teala Kuranda emretmiş ve bazı sıfatlarını anlatmıştır.

Bakara:285
Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: "Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz." Şöyle de dediler: "İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır."

Okudunuz mu?  Peygamberlik Ne Demektir Kısaca

Cevap: Meleklere neden iman ederiz

ASUDE
melekler Allahın yarattığı nurdan günahsız varlıklardır onlar hem Allah’a itaat etmek hizmet etmek ve insanlarada yardım etmek için görevlidirler imanın şartlarından biridir


Cevap: Meleklere neden iman ederiz

ASUDE
melekler imen onların varlığını kabul etmek ve inanmaktır yüce Allah böyle istemiştir ve kullarına düşen görev ise sorgusuz itaat ve imandır

Okudunuz mu?  Dört Büyük Melek İsimleri ve Görevleri

meleklere neden iman ederiz, niçin meleklere iman etmeliyiz, meleklere niçin iman etmeliyiz

Bu kategoride yer alan Kaza ve Kadere Îman Nedir? Şerlerin Yaratılması Nasıl Olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meleklere neden iman ederiz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.