Anasayfa
11 Mayıs 2022, 4:22
missa03
Abone

Yağmur ve kar taneleri neden birbirine değmez

Yağmur ve kar taneleri neden birbirine değmez

Kayıtsız Üye
Kar taneleri ve yağmurun birbirine değmediği söyleniyor bu konu hakkında dinimizde hadis veya Kur’an-ı Kerim de herhangi bir şey yazıyor mu değmediğine dair? Yoksa bu olay sadece bilimsel olarak ortaya çıkan bir şey mi? Teşekkür ederim.


Cevap: Yağmur ve kar taneleri neden birbirine değmez

Hasan
Melekler her bir kar ve yağmur tanesini taşırlar bu doğrudur.
Her yağmur damlasını bir melek indirir mealindeki hadis için (bk. İbn Kesir, Hadid Suresi, dördüncü ayetin tefsiri).

Okudunuz mu?  Arkadaşlık ile ilgili hadisler

Kur’an’da yağmur olayı şöyle tasvir edilmiştir:
Baksana, Allah bulutları sevk ediyor, sonra onları bir araya getirip üst üste yığıyor! İşte sen de onların arasından yağmurun çıktığını görüyorsun. Allah, gökteki dağlar büyüklüğündeki bulutlardan dolu indirir de onunla dilediğini vurur, dilediğini de ondan korur. Bu bulutların şimşeğinin parıltısı nerdeyse gözleri alır!(Nur, 24/43).

Okudunuz mu?  Kalben pişman olduğumu hissetmesem de içimde bir bozuntu var tövbe etsem kabul olur mu

Cevap: Yağmur ve kar taneleri neden birbirine değmez

Kayıtsız Üye
Tam olarak şunu öğrenmek istemiştim kar taneleri kesinlikle birbirine değmez diye bir şey varmı? (Çünkü sanki bana değiyomuş gibi geldi gözüm yanılmış olabilir tabiki.)


Yorum: Yağmur ve kar taneleri neden birbirine değmez

Kayıtsız Üye
S.A. kar taneleri birbirine değer mi ? Hadis veya ayet var mı ? Sanki ben değdiğini gördüm ?

Okudunuz mu?  Rabbim sana sığınırım ne demek

arifselim
Aleykum selam. Kar ve yağmur taneleri birbirine değmez. Bu konuda şöyle bir hadisi şerif rivayeti geçmektedir:

Her yağmur damlasını bir melek indirir mealindeki hadis için (bk. İbn Kesir, Hadid Suresi, dördüncü ayetin tefsiri).


Kayıtsız Üye
kar taneleri bir birlerine değer en az 5 tane kar tanesi birbirlerine havada inerken yapışır en fazla (15 tane) kanıtı lapa. lapa. kar yağdığını duymuzmusunuz galiba evet lapa denirken akla bir fındık büyüklüğünde bir şey işte e 1 kar tanesi 1 fındık büyüklüğünde olamaz galiba asla kanıtı nurda işte havada bir birlerine yapışır 15 den fazla yapışmaz bunada lapa kar denir tşk…

Okudunuz mu?  Sabah namazını kıldıktan sonra, güneş çıkmadan uyumak mekruh mudur?

Kayıtsız Üye
Bilimsel açıklaması şu: her bir yağmur damlası ve kar tanesi aynı elektrik yüküyle yüklüdür ve aynı kutuplar birbirini iter. Böylece aynı yükle yüklü kar taneleri ve yağmur damlaları birbirlerini iterler. Tabi bu yüksek irtifada geçerlidir. Yere yaklaştıkça rüzgar, fırtına gibi etkenlerle temas edebilirler. Durum böyle olunca da lapa lapa yağıyor, bardaktan boşalırcasına yağıyor. Benzetmeleri ortaya çıkmıştır.

Okudunuz mu?  Evham mı yapıyorum normal mi

vel Fecr
< Bilimsel açıklaması şu: her bir yağmur damlası ve kar tanesi aynı elektrik yüküyle yüklüdür ve aynı kutuplar birbirini iter. Böylece aynı yükle yüklü kar taneleri ve yağmur damlaları birbirlerini iterler. Tabi bu yüksek irtifada geçerlidir. Yere yaklaştıkça rüzgar, fırtına gibi etkenlerle temas edebilirler. Durum böyle olunca da lapa lapa yağıyor, bardaktan boşalırcasına yağıyor. Benzetmeleri ortaya çıkmıştır. >
ortada hadis dururken ben elektiriğine falan bakmam. bu kartanesi beni Allah tealaya ulaştırmıyorsa bir sıkıntı var demektir.
rabbime hamdolsun. ibret alana kartanesinde bile hikmet vardır.

Okudunuz mu?  Vakful kezalik durağı kur'an da hangi surenin hangi ayetinde geçiyor ?

Kayıtsız Üye
Birbirine değerek inerse zaten çığ düşer kafamıza


kaygusuz
Siz zaten bakmayın, baksanız da bir şey ifade etmez. Aaah ah nerede o Ali Kuşçu, İbn-i Sina, Biruni, Ömer Hayyam. Batılılar bu değerlerimizin yazdıkları eserleri alarak üzerlerine ekleyerek bugünlere geldiler. Almanya’da birçok yerde hatta tıp fakültesi girişinde İbn-i Sina heykeli vardır. Tabi bu insanların eserleri bağnazlık döneminde özellikle Ebussuud zamanıdna vs. yasaklanmıştır. Astoronomi, coğrafya, matematik vs. Bu da zamanla batı karşısında geri kalmamıza ve yıkılmamıza sebep olmuştur. Yani velFecr adlı üye gibi düşünen insanlar yüzünden Osmanlı gerileyip çökmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin gidişatı da özellikle son yıllarda böyle görülmektedir. Umarım öyle olmaz. Kalp krizi falan geçirince hadise falan bak kardeşim sen acile falan gitme sakın ha, şirk şirk.

Okudunuz mu?  Dübürün içinde pisliklik kalması namaza engel mi

yağmur taneleri neden birbirine değmez, yağmur damlaları neden birbirine değmez, yagmur yagarken neden birbirine degmez

Bu kategoride yer alan Kadın kocasını nasıl boşar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yağmur ve kar taneleri neden birbirine değmez Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.