Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Duhan suresi 25. ayeti fazileti

Duhan suresi 25. ayeti fazileti

mum
(25-27) Onlar geride nice bahçeler, pınarlar, ekinler, güzel konaklar, zevk ve sefasını sürdükleri nice nimetler bırakmışlardı.

كَمْ تَرَكُوا مِن جَنَّاتٍ وَعُيُونٍ

Kem terekû min cennâtin ve uyûn(uyûnin)

TEFSİRİ

"Onlar geride nice bahçeler, pınarlar, ekinler, güzel konaklar, zevk ve sefasını sürdükleri nice nimetler bırakmışlardı."

Okudunuz mu?  HUD SURESİ Hakkında Bilgi

Mısır’da arkalarında pek çok yemyeşil bahçeler, çağlayan nehirler, su ile dolu kuyular, güzel ekinler, lüks ve zengin konaklar, mal ve bol servet ile lüks içinde bir yaşantı bıraktılar. Onlar çok lüks bir hayat yaşıyorlar ve nimetle gururlanıyor, çeşitli zevk ve sefa ile hayatlarını geçiriyorlardı.

Okudunuz mu?  Meal ve tefsir arasındaki farklar

"İşte böylece biz de onları başka bir topluma miras bıraktık." İşte bu helak edişi, nimeti ellerinden alıp mahvetmeyi diğer peygamberlerimizi yalanlayanlara yaptık- bize isyan eden diğer herkese de yapacağız-, bu beldeleri de yeryüzünde güçsüz düşürülen İsrailoğulları’na miras bıraktık. Nitekim yüce Allah şöyle buyurdu: "Her görülüp ezilmekte olan o kavmi (Yahudileri) de, içini bereketle doldurduğumuz yerin doğu taraflarına ve batı taraflarına mirasçı kıldık. Sabırlarına karşılık Rabbinin İsrailoğulları’na verdiği güzel söz yerine geldi. Firavun ve kavminin yapmakta olduklarını ve yetiştirdikleri bahçeleri helak ettik." (Araf, 7/137).

Okudunuz mu?  Taklit ile ilgili ayetler

Yorum: Duhan suresi 25. ayeti fazileti

Kayıtsız Üye
Eşim evde yoksa kendi kendimize okusak bir etkisi olur mu yani direk eşe mi okunacak yoksa evde olmasa da olur mu


Yorum: Duhan suresi 25. ayeti fazileti

emre
Bir şeye etki edeceğinden değil Allah için okuyabilirsin. Her zaman okuyabilirsin.

Okudunuz mu?  İsra suresi 32. ayet: Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.

duhan suresi 25. ayeti fazileti, duhan suresi 25. ayet fazileti, duhan suresi 25. ayet

Bu kategoride yer alan Dil ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duhan suresi 25. ayeti fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.