Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:01

Çalışmanın insan yaşamı için önemi nedir

Çalışmanın insan yaşamı için önemi nedir

mum
İnsan yaşamı için çalışmak

Çalışmak dünya hayatında varlığımızı sürdürmek için muhtaç olduğumuz hayati bir zarurettir. Çalışmak Âhiret mutluluğunu da kazanma sebebidir. Zira insan için ancak çalışmasının karşılığı olacağı gerçeği bir ilâhî kanundur.
İlmî, ziraî, ticarî ve sınaî alanlarda ve diğer muhtelif hizmet dallarında insanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik verimli çalışmalar yapmak övülen bir durumdur.
Zarurî olan çalışmalarımızı ibadet olarak değerlendiren Allah’ımıza hamd ederiz. Nefsimizin ve bakmakla yükümlü olduğumuz aile fertlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak ibadet olunca pek tabiidir ki çevremize muhtaç duruma düşüren tembellik de bir ibadetsizlik olur. Çünkü "İnsanlara yük olmayınız." buyuran Peygamberimizin buyurduğuna göre diğer insanlara gereksiz yük olmak haramdır. Haram olduğu içindir ki Peygamberimiz daima Allahım! Tembellikten ve acizliğe düşmekten sana sığınıyorum… şeklinde dua etmişlerdir

Okudunuz mu?  Temel Temizlik Kuralları Nelerdir?

Cevap: Çalışmanın insan yaşamı için önemi nedir

HADİE
çalışmak helal kazanmak evini bakmak islamiyetin önerdiği ve ibadettende görülen bir durumdur küçük işlerde çalışmak ayıp değildir büyük işlerde çalışıp haram yemekten ve kendini şaşırmaktansa küçük işler daha şereflidir


çalışmanın insan yaşamı için önemi nedir, çalışmanın önemi nedir, Çalışmanın. önemi nedir.

Bu kategoride yer alan Boğularak ölen şehit midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalışmanın insan yaşamı için önemi nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.