Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:34
missa1
Abone

Peygamber efendimiz neden çocukken zemzem suyuyla yıkanmış?

Peygamber efendimiz neden çocukken zemzem suyuyla yıkanmış?

Kayıtsız Üye
peygamber efendimiz neden çoçuk ken zemzem suyuyla yıkanırmış?


Cevap: Peygamber efendimiz neden çocukken zemzem suyuyla yıkanmış?

Hasan
Peygamber (sav) Efendimiz Hz. Muhammed’in kalbinin zemzem ile yıkanması

Peygamber (sav) Efendimizin yaşadığı belirtilen bazı olağanüstü hallerde zemzem suyunun zikri çok sık geçer. Kalbinin temizlenmesi ve manevi kirlerden arınması zemzemle olmuştur. Bu rivayetlerden bazıları şöyledir. Enes b. Malik (ra) anlatıyor:

Okudunuz mu?  Amenerresulü latin

Resulullah (sav) çocuklarla oynarken Cebrail (as) yanına geldi. Onu tutup yere yatırdı, kalbini yardı ve oradan bir kan pıhtısı çıkardı ve Resulullah (sav) e: Şeytanın senden olan nasibi işte budur dedi. Kalbini altın bir tasın içinde Zemzem ile yıkadıktan sonra yerine koydu ve kapattı. Çocuklar koşarak sütannesine geldiler ve: Muhammed’i öldürdüler diye durumu haber verdiler. Peygamber (sav) Efendimizin yanına geldiklerinde, rengini atmış olduğunu gördüler . Enes b. Malik bu olayı anlattıktan sonra: Peygamber Efendimizin göğsünde meleğin diktiği iğnenin izini gördüm derdi. [1]

Okudunuz mu?  İslamda Kayın Birader ile İlişkilerimizin Sınırı Nasıl Olmalıdır?

Ben Mekke’de iken evimin tavanı yarılıverdi. Cebrail (as) indi. Göğsümü yardı ve içini zemzem suyu ile yıkadı. Sonra hikmet ve iman ile dolu altın bir leğen getirildi. Leğendeki hikmet ve imanı göğsümün içine boşalttı. Ardından göğsümü kapattı.[2] Ardından Cibril elimden tutup beni dünya semasına doğru (Mi’rac’a) çıkardı.[3] Hadisin devamında Mi’rac kıssasının tamamı anlatılır.
—————–

Okudunuz mu?  Müslüman diğer bir Müslümana haksızlık edip küçük düşürse bile diğer Müslüman susmak zorunda mıdır?

1. Müslim, İman, 261. Ahmet b.Hanbel, Müsned,III,149. 288.
2. Müslim, İman, 264. Tirmizi, Tefsirü’l-Kur’an,94.
3. Buhari, Salat,1, Hacc 76, Enbiya, 5; Müslim, İman, 263.

Bu kategoride yer alan Kocam bana harçlık vermiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimiz neden çocukken zemzem suyuyla yıkanmış? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.