Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Özür kanı ile namaz kılınır mı

Özür kanı ile namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
A.s. benim öğlenokulum var ve normalde namazımı okulda kılıyorum ama şimdi adetliyim 6 günden sonra bitti yani temizlendim ve gusülüm aldim. Ondan sonra ara sıra lekkelenme oluyor ( özür kanı)
Benim sorum şu:
Benim bildiğim gibi on gün gecince yine gusül abdesti almalıyım o on günde tam öğlenokuluma denk geliyor ve ben öğleni kılabilirmiyim yada mecbur muyum önce gusülü almaya. Ara sıra da lekkelenme oluyor. Cünkü zaten gusülüm var on gün sonra almam mecbur mu yoksa namazımı kacırcam. Doğru düzgün gusül alcak yer de yok acık yerlerde kimse duş etmedi yerde. Duş belkide edemem öğretmenlere sormalıyım orayada giremem belki. Günahım olurmu eve gidemiyorum yol çok uzun sürer. Yarım saat molam var yetmez yani.

Okudunuz mu?  Adetliyken Kuran Okunur mu?

Cevap: Özür kanı ile namaz kılınır mı

Şema
Özür kanı gusül gerektirmez
Namazını kıl


Özür kanı ile namaz

Acenath000
Öğle vaktinde gusül ve abdest almıştım namazı kıldım ve ikindi için camiye gittim öğlen aldığım abdest ile ikindi namazını kıldım. Eve geldiğimde kan vardı ve adet kanı olmadığına eminim günü değil. Tekrar namaz kılmalı mıyım?

Okudunuz mu?  Adetliyken çok rahatsız olduğumuzda kaş almak günah mıdır ?

Yorum: Özür kanı ile namaz kılınır mı

mum
Namaz kıldıktan sonra görülen lekelere aldırmayın namaz geçerlidir.

Bu kategoride yer alan Hayız günü hakkında iki adet arası temizlik süresi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Özür kanı ile namaz kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.